Запис Детальніше

Сонячна активність в листопаді-грудні 1985 р. та її вплив на швидкі варіації інтенсивності в спектральних лініях комети Галлея

Vernadsky National Library of Ukraine

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Сонячна активність в листопаді-грудні 1985 р. та її вплив на швидкі варіації інтенсивності в спектральних лініях комети Галлея
 
Creator Борисенко, С.А.
Шульман, Л.М.
 
Subject Динамика и физика тел Солнечной системы
 
Description Розглянуто можливість впливу сонячної активності на формування ви-сокоамплітудних швидких варіацій в спектральних лініях С2 комети Галлея. Добові числа сонячних плям та потоки протонів з енергіями понад 1 МеВ зіставлено зі спектральними варіаціями цих смуг. Показано, що комета в періоди спостережень проектувалась на активну область Сонця, але швидкі варіації інтенсивності спектральних ліній в основному збігаються в часі лише з потоками сонячних протонів з енергіями не більше 4 МеВ. Побудовано алгоритм взаємно кореляційного аналізу для дискретних рядів спостережень з прогалинами, отримані коефіцієнти взаємної кореляції, взаємно кореляційні, функції, та фур'є-спектри для усіх серій спектральних спостережень комети Галлея, що були проведені в рамках програми СОПРОГ у листопаді—грудні 1985 р.
Рассмотрена возможность влияния солнечной активности на формирование высокоамплитудных быстрых вариаций в спектральных линиях кометы Галлея. Суточные числа солнечных пятен и потоки протонов с энергиями более 1 МэВ сопоставляются со спектральными вариациями этих полос. Показано, что комета в период наблюдений проектировалась на активную область, но быстрые вариации интенсивности спектральных линий совпадают во времени только с потоками солнечных протонов с энергиями не более 4 МэВ. Построен алгоритм взаимно корреляционного анализа для дискретных наблюдений с промежутками, получены коэфи-циенты взаимных корреляций, взаимно корреляционные функции и фурье-спектры для всех серий спектральных наблюдений кометы Галлея полученных в рамках программы СОПРОГ в ноябре—декабре 1985 г.
 
Date 2019-03-17T13:20:07Z
2019-03-17T13:20:07Z
2001
 
Type Article
 
Identifier Сонячна активність в листопаді-грудні 1985 р. та її вплив на швидкі варіації інтенсивності в спектральних лініях комети Галлея / С.А. Борисенко, Л.М. Шульман // Кинематика и физика небесных тел. — 2001. — Т. 17, № 5. — С. 389-402. — Бібліогр.: 11 назв. — укр.
0233-7665
http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/149950
523.64-355
 
Language uk
 
Relation Кинематика и физика небесных тел
 
Publisher Головна астрономічна обсерваторія НАН України