Запис Детальніше

Стабілізація експлуатаційних властивостей мастил електростатичним полем

Наукові журнали НАУ

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Стабілізація експлуатаційних властивостей мастил електростатичним полем
STABILIZATION OF LUBRICATING MATERIALS OPERATIONAL PROPERTIES BY THE TREATMENT WITH ELECTROSTATIC FIELD
Стабилизация эксплуатационных свойств масел электростатическим полем
 
Creator Boychenko, Sergey V.
Trofimov, Igor L.
Radomska, Мargaryta М.
 
Subject electrostatic field; friction; lubricating material; operating properties; tribotechnical test; second structures; surface of friction; wear; wearproofness


 
Description  Досліджено вплив зовнішнього електромагнітного і електростатичного полів на експлуатаційні властивості мастильних середовищ. Розроблено прилад для підвищення експлуатаційних властивостей мастил. Описано принцип його дії. На підставі приведених експериментальних результатів, аналізу досліджень і публікацій обґрунтовано підвищення ресурсу мастил електростатичним полем.
 The influence of imposed external electromagnetic and electrostatic fields is investigated based on operational properties of lubricating environments. The device for the improvement of lubricating materials operational properties is developed and principles of its work are described. Based on the experimental results and analysis of publications the increase of lubricating materials and tribotechnical systems resource enhancement by the means of electrostatic field is grounded.
 Исследовано влияние внешнего электромагнитного и электростатического полей на эксплуатационные свойства смазочных сред. Разработан прибор для повышения эксплуатационных свойств масел. Описаны принцип его действия. На основании приведенных экспериментальных результатов, анализа исследований и публикаций обосновано повышение ресурса масел электростатическим полем.
 
Publisher National Aviation University
 
Contributor


 
Date 2009-04-01
 
Type


 
Format application/pdf
 
Identifier http://jrnl.nau.edu.ua/index.php/visnik/article/view/1802
 
Source Proceedings of National Aviation University; Том 41, № 4 (2009); 84-88
Вестник Национального авиационного университета; Том 41, № 4 (2009); 84-88
Вісник Національного Авіаційного Університету; Том 41, № 4 (2009); 84-88
 
Language uk
 
Rights Автори, які публікуються у цьому журналі, погоджуються з наступними умовами:Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див. The Effect of Open Access).