Запис Детальніше

Electronic Sumy State Pedagogical University named after A. S. Makarenko Institutional Repository

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Суспільствознавча освіта учнів з інтелектуальними порушеннями : сутність поняття, зміст, структура
 
Names Косенко, Юрій Миколайович
Kosenko, Yurii Mykolaiovych
Date Issued 2018 (iso8601)
Abstract У статті проаналізовано нормативно-правові документи, погляди науковців та подано авторське трактування понять «суспільствознавча освіта», «шкільне суспільствознавство» та «суспільствознавча компетентність». Розкрито сутність згаданих понять, висвітлено їхнє змістове наповнення, ієрархію, структуру, взаємозв’язок між ними тощо.
Визначено, що суспільствознавча освіта учнів з інтелектуальними порушеннями – це процес підготовки особистості на основі змісту суспільних і соціальних наук до умов життя в людському середовищі шляхом формування у неї знань про суспільні явища, процеси й тенденції, знаходження способів розв’язання нею суспільних проблем, прищеплення їй загальнолюдських і загальнонаціональних цінностей. Шкільне суспільствознавство учнів з інтелектуальними порушеннями висвітлено як конструкт з декількох шкільних дисциплін, які формують у дітей уявлення про політичні, економічні, соціальні та духовні аспекти життя людської спільноти.
Genre Article
Topic суспільствознавча освіта
Identifier Косенко, Ю. М. Суспільствознавча освіта учнів з інтелектуальними порушеннями : сутність поняття, зміст, структура [Текст] / Ю. М. Косенко // Humanitarium. – Переяслав-Хмельницький, 2018. – Том 42, Вип. 2 : Педагогіка. – С. 74–83.