Запис Детальніше

СИНТЕЗ РОБАСТНИХ ДИСКРЕТНИХ СИСТЕМ НАВЕДЕННЯ ТВЕРДОГО ТІЛА ПІД ЧАС НЕПОВНОГО ВИМІРУ ВЕКТОРА СТАНУ

Наукові журнали НАУ

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title СИНТЕЗ РОБАСТНИХ ДИСКРЕТНИХ СИСТЕМ НАВЕДЕННЯ ТВЕРДОГО ТІЛА ПІД ЧАС НЕПОВНОГО ВИМІРУ ВЕКТОРА СТАНУ
Synthesis of robust discrete guidance system for solid body with incomplete state vector measurements
Cинтез робастных дискретных систем наведения твердого тела при неполном измерении вектора состояния
 
Creator Tунік, A.A.; Національний авіаційний університет
Басанець, О.П.; Національний авіаційний університет
 
Subject система наведення; спостерігач; регулятор; робастна оптимізація
control system; controller; observer; robust optimization
наблюдатель; система управления; регулятор; робастная оптимизация
 
Description Розглянуто метод синтезу робастних систем наведення, який ґрунтується на використанні Н2 –норми та Н - норми як показників якості та робастності системи відповідно. Показано розв’язок поставленої задачі в такій послідовністі: відновлення повного вектору стану за допомогою спостерігача Люенбергера, синтез оп-тимального лінійно-квадратичного регулятора, робастна Н2/Н-оптимізація, яка проводилась з обмеженням і без обмеження на коливальність синтезованої системи. Результати моделювання доводять ефективність ви-користання розглянутого методу.
The paper is deals system synthesis method of the robust control. The method is based on estimation of perfo-?mance and robustness represented by Н2 - and Н - norms accordingly. Particularities of the control object (solid body) establish the following sequence of steps in order to solve a problem: 1) restoring the full state-space vector applying the Luenberger observer; 2) optimal linear-quadratic regulator synthesis; 3) utilization the procedure of Н2/Н robust optimization. This technique has been applied taking into account the constraints on oscillations of the closed-loop system. The same procedure has been applied without the above-mentioned constraints. Simulation results have confirmed the effectiveness and efficiency of the proposed approach.
Рассмотрен метод синтеза робастных систем наведения, основанный на использовании Н2- нормы и Н-нормы как показателей качества и робастности систем соответственно. Показанно решение поставленной задачи в такой последовательности: восстановление полного вектора состояния с помощью наблюдателя Люенбергера, синтез оптимального линейно-квадратичного регулятора, робастная Н2/Н-оптимизация, ко-торая проводилась с ограничением и без ограничения на колебательность синтезированной системы. Резуль-таты моделирования показывают эффективность применения рассмотренного метода.
 
Publisher National Aviation University
 
Contributor


 
Date 2010-02-01
 
Type


 
Format application/pdf
 
Identifier http://jrnl.nau.edu.ua/index.php/visnik/article/view/1853
 
Source Proceedings of National Aviation University; Том 43, № 2 (2010); 76-84
Вестник Национального авиационного университета; Том 43, № 2 (2010); 76-84
Вісник Національного Авіаційного Університету; Том 43, № 2 (2010); 76-84
 
Language ru
 
Rights Автори, які публікуються у цьому журналі, погоджуються з наступними умовами:Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див. The Effect of Open Access).