Запис Детальніше

Перспективи експорту продукції сільського господарства і харчової промисловості України

Dspace iRKNEU

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Перспективи експорту продукції сільського господарства і харчової промисловості України
Level, structure and prospects of agricultural and food export in Ukraine
Перспективы экспорта продукции сельского хозяйства и пищевой промышленности Украины
 
Creator Нелеп, Віталій Миколайович
Висоцька, Оксана Мілентіївна
 
Subject експорт
структура експорту
асортимент
продуктово-ринкова стратегія
структурні зміни
продукція агропродовольчого підкомплексу України, Аргентини та Нідерландів
export
export structure
assortment
product-market strategy
structural changes
agricultural and food complex of Ukraine, Argentine, Netherlands
338.439:339.56
 
Description На основі аналізу структурних змін у сільськогосподарському виробництві наголошена необхідність впровадження стратегічних змін щодо вдосконалення номенклатури, обсягу та якості сільськогосподарської продукції, та поведінки підприємств та галузей на внутрішньому та зовнішніх ринках. З порівняння рівня і структури експорту продукції агропродовольчого комплексу України з чотирма країнами (США, Нідерланди, Франція та Аргентина), визначено пріоритети виробництва та експорту продукції сільського господарства та харчової промисловості України. Акцентовано увагу на нагальність удосконалення структури експорту, розширення асортименту, збільшення експорту органічної продукції і продукції глибокої переробки з високою доданою вартістю, відродження цілого ряду галузей сільського господарства та пов’язаних з ними промислових галузей первинної та вторинної переробки.
In the article emphasized the need of implementation strategic changes for improving the nomenclature, volume and quality of agricultural products, the behavior of enterprises and industries in domestic and foreign markets, based on detection of structural changes in agriculture. Production and export priorities of agri-food sector of Ukraine were determined by comparing the level and structure of exports with four countries (USA, Netherlands, France and Argentina). The attention is drawn to the improvement of the export structure, diversification, increase of export of organic products, deep processing products with high added value, the revival of a number of agricultural branches and related industries primary and secondary processing.
На основе анализа структурных изменений в сельскохозяйственном производстве обоснована необходимость внедрения стратегических изменений в сфере совершенствования номенклатуры, объема и качества сельскохозяйственной продукции, поведения предприятий, отраслей на внутреннем и внешних рынках. Из сравнения уровня и структуры экспорта продукции агропродовольственного комплекса Украины с четырьмя странами (США, Нидерланды, Франция и Аргентина), обоснованы приоритеты производства и экспорта продукции сельского хозяйства и пищевой промышленности Украины. Акцентировано внимание на насущности совершенствования структуры экспорта, расширении ассортимента, увеличении экспорта органической продукции и продукции глубокой переработки с высокой добавленной стоимостью, возрождении целого ряда отраслей сельского хозяйства и связанных с ними промышленных отраслей первичной и вторичной переработки.
 
Publisher ТОВ "Редакція міжнародного науково-виробничого журналу "Економіка АПК"
 
Date 2019-04-18T11:36:59Z
2019-04-18T11:36:59Z
2014-03
 
Type Article
 
Identifier Нелеп В. М. Перспективи експорту продукції сільського господарства і харчової промисловості України / В. М. Нелеп, О. М. Висоцька // Економіка АПК. – 2014. – № 3. – С. 72–78.
2221-1055
http://ir.kneu.edu.ua/handle/2010/27963
 
Language uk