Пріоритети при формуванні продуктово-ринкової стратегії агропродовольчого комплексу України
Dspace iRKNEU
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Пріоритети при формуванні продуктово-ринкової стратегії агропродовольчого комплексу України
Priorities at forming product-market strategy of Ukrainian agri-food complex Приоритеты при формировании товарно-рыночной стратегии агропродовольственного комплекса Украины |
|
Creator |
Нелеп, Віталій Миколайович
Висоцька, Оксана Мілентіївна |
|
Subject |
експорт
структура експорту асортимент продуктово-ринкова стратегія структурні зміни продукція агропродовольчого підкомплексу України, Аргентини, Нідерландів 338.439:339.56 |
|
Description |
На основі аналізу структурних змін у сільськогосподарському виробництві наголошена необхідність впровадження стратегічних змін щодо вдосконалення номенклатури, обсягу та якості сільськогосподарської продукції, та поведінки підприємств та галузей на внутрішньому та зовнішніх ринках. З порівняння рівня і структури експорту продукції агропродовольчого комплексу України з чотирма країнами (США, Нідерланди, Франція та Аргентина), визначено пріоритети виробництва та експорту продукції сільського господарства та харчової промисловості України. Акцентовано увагу на нагальність удосконалення структури експорту, розширення асортименту, збільшення експорту органічної продукції і продукції глибокої переробки з високою доданою вартістю, відродження цілого ряду галузей сільського господарства та пов’язаних з ними промислових галузей первинної та вторинної переробки.
The article deals with the need of strategic changes implementation for improving the nomenclature, volume and quality of agricultural products, the behavior of enterprises and industries in domestic and foreign markets, based on detection of structural changes in agriculture. Production and export priorities of agro-food sector of Ukraine were determined by comparing the level and structure of exports with four countries (USA, Netherlands, France and Argentina). The attention is drawn to the improvement of the export structure, diversification, increase of export of organic products, deep processing products with high added value, the revival of a number of agricultural branches and related industries primary and secondary processing. На основе анализа структурных изменений в сельскохозяйственном производстве обоснована необходимость внедрения стратегических изменений в сфере совершенствования номенклатуры, объема и качества сельскохозяйственной продукции, поведения предприятий, отраслей на внутреннем и внешних рынках. Из сравнения уровня и структуры экспорта продукции агро-продовольственного комплекса Украины с четырьмя странами (США, Нидерланды, Франция и Аргентина), обоснованы приоритеты производства и экспорта продукции сельского хозяйства и пищевой промышленности Украины. Акцентировано внимание на насущности совершенствования структуры экспорта, расширении ассортимента, увеличении экспорта органической продукции и продукции глубокой переработки с высокой добавленной стоимостью, возрождении целого ряда отраслей сельского хозяйства и связанных с ними промышленных отраслей первичной и вторичной переработки. |
|
Publisher |
Національний науковий центр "Інститут аграрної економіки"
|
|
Date |
2019-04-18T11:38:33Z
2019-04-18T11:38:33Z 2014 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Нелеп В. М. Пріоритети при формуванні продуктово-ринкової стратегії агропродовольчого комплексу України / В. М. Нелеп, О. М. Висоцька // Продовольчі ресурси. Серія: Економічні науки : зб. наук. пр. / НААН ; Ін-т прод. ресурсів НААН ; редкол.: М. П. Сичевський (голов. ред.) [та ін.]. – Київ : ННЦ "ІАЕ", 2015. – Вип. 4. – С. 13–19.
978-996-669-464-8 http://ir.kneu.edu.ua/handle/2010/28061 |
|
Language |
uk
|
|