Запис Детальніше

Дискретний нечіткий фільтр параметрів польоту безпілотного літального апарата

Наукові журнали НАУ

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Дискретний нечіткий фільтр параметрів польоту безпілотного літального апарата
DISCRETE FUZZY FILTER OF UAV’S FLIGHT PARAMETERS
Дискретный нечеткий фильтр параметров беспилотного летательного аппарата
 
Creator Bocharnikov, Victor P.; Національний авіаційний університет
Bocharnikov, Ilya V.; Національний авіаційний університет
 
Subject нечітка міра; нечітка оцінка; нечіткий інтеграл; теорія робастного управління
fuzzy estimate; fuzzy integral; fuzzy measure; robust control theory
нечеткая мера; нечеткая оценка; нечеткий интеграл; теория робастного управления
 
Description  Синтезовано робастний дискретний фільтр для оцінки параметрів польотної інформації безпілотного літального апарата в умовах нестаціонарних, неадитивних збурень із невідомими параметрами. Фільтр реалізується на основі використання теорії нечіткої міри і нечітко-інтегрального числення. Для оцінки корисного сигналу фільтр використовує нечітке зображення оцінки сигналу на попередньому етапі сигналу, що вимірюється, та двовимірної фільтруючої функції. Проведено випробування працездатності та ефективності фільтра.
 The robust discrete filter for flight information parameters estimation of Unman Arial Vehicle in conditions of nonstationary and not additive disturbance influence, with unknown parameters, is synthesized. The filter based on the theory of fuzzy measure and fuzzy-integral calculus. An estimation of the signal is determined by fuzzy images of the signal estimated value at the previous step of the measured signal and by selection of filtration function. The investigations of the efficiency of synthesized fuzzy filter are performed.
 Синтезирован робастный дискретный фильтр для оценки параметров полетной информации беспилотных летательных аппаратов в условиях нестационарных, неаддитивных возмущений с неизвестными параметрами. Фильтр реализуется на основе использования теории нечеткой меры и нечетко-интегрального исчисления. Для оценки полезного сигнала фильтр использует нечеткие изображения оценки сигнала на предыдущем шаге измеряемого сигнала и двухмерной фильтрующей функции. Проведены исследования работоспособности и эффективности фильтра.
 
Publisher National Aviation University
 
Contributor


 
Date 2010-03-01
 
Type


 
Format application/pdf
 
Identifier http://jrnl.nau.edu.ua/index.php/visnik/article/view/1905
 
Source Proceedings of National Aviation University; Том 44, № 3 (2010); 30-39
Вестник Национального авиационного университета; Том 44, № 3 (2010); 30-39
Вісник Національного Авіаційного Університету; Том 44, № 3 (2010); 30-39
 
Language ru
 
Rights Автори, які публікуються у цьому журналі, погоджуються з наступними умовами:Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див. The Effect of Open Access).