Запис Детальніше

Синтез компенсаційних коріолісових вібраційних гіроскопів

Наукові журнали НАУ

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Синтез компенсаційних коріолісових вібраційних гіроскопів
SYNTHESIS OF COMPENSATED CORIOLIS VIBRATORY GYROSCOPES
Синтез компенсационных кориолисовых вибрационных гироскопов
 
Creator Apostolyuk, Vladislav A.; Національний авіаційний університет
Didyk, Zinaida V.; Національний авіаційний університет
 
Subject динамічні характеристики гіроскопа; компенсація; коріолісів вібраційний гіроскоп; оптимальний регулятор зворотного зв’язку
compensation; coriolis vibratory gyroscope; gyroscope dynamics; optimal feedback controller
динамические характеристики гироскопа; компенсация; кориолисов вибрационный гироскоп; оптимальный регулятор обратной святи
 
Description  Описано синтез передавальної функції оптимального регулятора зворотного зв’язку за допомогою підходу Вінера–Колмогорова. Коріолісів вібраційний гіроскоп як об’єкт компенсації розглянуто як передавальну функцію його чутливого елемента, яка була отримана після аналізу його динаміки у вираженнях амплітудно-фазових змінних. Ефективність отриманої передавальної функції оптимального регулятора зворотного зв’язку продемонстровано за допомогою числового моделювання.
 Synthesis of the Coriolis vibratory gyroscopes compensation with the help of the Wiener-Kolmogorov procedure led to the proper transfer function of the optimal feedback controller is proposed in this paper. CVG as the object of compensation is considered as sensitive element transfer function, which was obtained after analysis of it’s dynamics in terms of the amplitude-phase variables. Efficiency of the obtained transfer function of the optimal feedback controller is demonstrated by means of numerical simulation.
 Описан синтез передаточной функции оптимального регулятора обратной связи с использованием подхода Винера–Колмогорова. Кориолисов вибрационный гироскоп как объект компенсации рассмотрен в качестве передаточной функции его чувствительного элемента, полученной после анализа его динамики в выражениях амплитудно-фазовых переменных. Эффективность полученной передаточной функции оптимального регулятора обратной связи продемонстрировано посредством численного моделирования.
 
Publisher National Aviation University
 
Contributor


 
Date 2010-03-01
 
Type


 
Format application/pdf
 
Identifier http://jrnl.nau.edu.ua/index.php/visnik/article/view/1908
 
Source Proceedings of National Aviation University; Том 44, № 3 (2010); 55-60
Вестник Национального авиационного университета; Том 44, № 3 (2010); 55-60
Вісник Національного Авіаційного Університету; Том 44, № 3 (2010); 55-60
 
Language ru
 
Rights Автори, які публікуються у цьому журналі, погоджуються з наступними умовами:Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див. The Effect of Open Access).