Запис Детальніше

Роль та місце банківської системи в забезпеченні економічного зростання в умовах фінансової інтеграції

Dspace iRKNEU

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Роль та місце банківської системи в забезпеченні економічного зростання в умовах фінансової інтеграції
The role and place of the banking system in ensuring economic growth in the financial integration
 
Creator Краснова, Ірина Вікторівна
Krasnova, Iryna
Краснова, Ирина Викторовна
 
Subject банки
реальний сектор економіки
фінансовий розвиток
фінансова глибина
дисбаланси
регулювання
концентрація
banks
real economy
financial development
financial depth
imbalances
regulation and concentration
336.71.330.3
 
Description Стаття присвячена проблемі визначення ролі банківської системи в забезпеченні економічного зростання. Окрему увагу приділено розгляду проблеми "банки-економіка" та характеристиці структурних диспропорцій, що склалися в реальному секторі економіки, тому що без їх усвідомлення важко визначати шляхи розвитку банківської системи. Показано взаємозв'язок між фінансовим розвитком та економічним розвитком, що описується за допомогою кривої взаємозалежності між ними. В основі економічного зростання досягнення взаємодії інституційних змін та структурної трансформації в банківському секторі. Надано оцінку рівня концентрації в банківському секторі України за капіталом, активами та зобов'язаннями. Зроблено висновок про низькоконцентрований рівень банківського ринку. Проаналізовано структурно-функціональні особливості вітчизняного банківського сектору. Акцентовано увагу на необхідності формування та забезпечення довіри до банків, що дозволить підвищити фінансову глибину.
Стаття присвячена проблемі визначення ролі банківської системи в забезпеченні економічного зростання. Окрему увагу приділено розгляду проблеми "банки-економіка" та характеристиці структурних диспропорцій, що склалися в реальному секторі економіки, тому що без їх усвідомлення важко визначати шляхи розвитку банківської системи. Показано взаємозв'язок між фінансовим розвитком та економічним розвитком, що описується за допомогою кривої взаємозалежності між ними. В основі економічного зростання досягнення взаємодії інституційних змін та структурної трансформації в банківському секторі. Надано оцінку рівня концентрації в банківському секторі України за капіталом, активами та зобов'язаннями. Зроблено висновок про низькоконцентрований рівень банківського ринку. Проаналізовано структурно-функціональні особливості вітчизняного банківського сектору. Акцентовано увагу на необхідності формування та забезпечення довіри до банків, що дозволить підвищити фінансову глибину.
 
Publisher Чорноморський державний університет імені Петра Могили, ТОВ «ДКС Центр»
 
Date 2019-04-18T14:13:35Z
2019-04-18T14:13:35Z
2016
 
Type Article
 
Identifier Краснова І. В. Роль та місце банківської системи в забезпеченні економічного зростання в умовах фінансової інтеграції / І. В. Краснова // Інвестиції: практика та досвід. – 2016. – № 21. – С. 63–69.
2306-6814
http://ir.kneu.edu.ua/handle/2010/30259
 
Language uk