Запис Детальніше

Автореферат - Дивергентні процеси в конфесіях пізнього протестантизму України другої половини ХХ – початку ХХІ століть: зовнішні та внутрішні чинники.

Институционный репозиторий Киевского университета имени Бориса Гринченко

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Relation http://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/27255/
 
Title Автореферат - Дивергентні процеси в конфесіях пізнього протестантизму України другої половини ХХ – початку ХХІ століть: зовнішні та внутрішні чинники.
Автореферат - Дивергентні процеси в конфесіях пізнього протестантизму України другої половини ХХ – початку ХХІ століть: зовнішні та внутрішні чинники.
Автореферат - Дивергентні процеси в конфесіях пізнього протестантизму України другої половини ХХ – початку ХХІ століть: зовнішні та внутрішні чинники.
 
Creator Трегуб, Ганна Анатоліївна
 
Subject Спецради Університету
 
Description Дисертація є комплексним релігієзнавчо-філософським дослідженням дивергентних процесів, їхніх внутрішніх та зовнішніх причин у пізньопротестантських конфесіях України другої половини ХХ – початку ХХІ століття. На основі дослідження значного об’єму філософських, богословських та історичних джерел та досліджень запропоновано концептуалізоване визначення дивергентних процесів, визначено методології, які дозволяють дослідити процеси з точки зору релігієзнавчої науки як невід’ємну складову релігійної системи, що на рівних із конвергентними процесами забезпечує її динамічну рівновагу, вказати на їхній універсальний характер. Робота аналізує зовнішні та внутрішні чинники, які зумовлюють та підтримують варіативність та плюральність пізньопротестантських організацій України як за радянської доби, так і часів незалежності Української держави, аналізує їхній характер та форми прояву – як засоби виживання і як засоби розвитку та трансформації.
Дисертація є комплексним релігієзнавчо-філософським дослідженням дивергентних процесів, їхніх внутрішніх та зовнішніх причин у пізньопротестантських конфесіях України другої половини ХХ – початку ХХІ століття. На основі дослідження значного об’єму філософських, богословських та історичних джерел та досліджень запропоновано концептуалізоване визначення дивергентних процесів, визначено методології, які дозволяють дослідити процеси з точки зору релігієзнавчої науки як невід’ємну складову релігійної системи, що на рівних із конвергентними процесами забезпечує її динамічну рівновагу, вказати на їхній універсальний характер. Робота аналізує зовнішні та внутрішні чинники, які зумовлюють та підтримують варіативність та плюральність пізньопротестантських організацій України як за радянської доби, так і часів незалежності Української держави, аналізує їхній характер та форми прояву – як засоби виживання і як засоби розвитку та трансформації. Дисертація є комплексним релігієзнавчо-філософським дослідженням дивергентних процесів, їхніх внутрішніх та зовнішніх причин у пізньопротестантських конфесіях України другої половини ХХ – початку ХХІ століття. На основі дослідження значного об’єму філософських, богословських та історичних джерел та досліджень запропоновано концептуалізоване визначення дивергентних процесів, визначено методології, які дозволяють дослідити процеси з точки зору релігієзнавчої науки як невід’ємну складову релігійної системи, що на рівних із конвергентними процесами забезпечує її динамічну рівновагу, вказати на їхній універсальний характер. Робота аналізує зовнішні та внутрішні чинники, які зумовлюють та підтримують варіативність та плюральність пізньопротестантських організацій України як за радянської доби, так і часів незалежності Української держави, аналізує їхній характер та форми прояву – як засоби виживання і як засоби розвитку та трансформації.
Дисертація є комплексним релігієзнавчо-філософським дослідженням дивергентних процесів, їхніх внутрішніх та зовнішніх причин у пізньопротестантських конфесіях України другої половини ХХ – початку ХХІ століття. На основі дослідження значного об’єму філософських, богословських та історичних джерел та досліджень запропоновано концептуалізоване визначення дивергентних процесів, визначено методології, які дозволяють дослідити процеси з точки зору релігієзнавчої науки як невід’ємну складову релігійної системи, що на рівних із конвергентними процесами забезпечує її динамічну рівновагу, вказати на їхній універсальний характер. Робота аналізує зовнішні та внутрішні чинники, які зумовлюють та підтримують варіативність та плюральність пізньопротестантських організацій України як за радянської доби, так і часів незалежності Української держави, аналізує їхній характер та форми прояву – як засоби виживання і як засоби розвитку та трансформації.
 
Date 2019
 
Type Автореферат дисертації
NonPeerReviewed
 
Format text
 
Language uk
 
Identifier http://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/27255/1/%D0%A2%D1%80%D0%B5%D0%B3%D1%83%D0%B1_%D0%90%D0%B2%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B5%D1%84%D0%B5%D1%80%D0%B0%D1%82_%D0%B7%D0%B2%D1%96%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B9%20%D0%B7%20%D0%B4%D1%80%D1%83%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D1%8E%20%D0%B2%D0%B5%D1%80%D1%81%D1%96%D1%94%D1%8E%20%281%29.pdf
Трегуб, Ганна Анатоліївна (2019) Автореферат - Дивергентні процеси в конфесіях пізнього протестантизму України другої половини ХХ – початку ХХІ століть: зовнішні та внутрішні чинники. Кандидат thesis, Київський унверситет імені Бориса Грінченка.