Запис Детальніше

Вивчення основ паралельних та розподілених обчислень із використанням одноплатних мікрокомп’ютерів Paspberry Pi

Институционный репозиторий Киевского университета имени Бориса Гринченко

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Relation http://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/27273/
http://nung.edu.ua/cdn2019
 
Title Вивчення основ паралельних та розподілених обчислень із використанням одноплатних мікрокомп’ютерів Paspberry Pi
 
Creator Литвин, Оксана Степанівна
 
Subject Міжнародні
 
Description Представлена методика вивчення основ паралельних та розподілених обчислень студентами спеціальності «Комп’ютерні науки» із використанням апаратно-програмної платформи Raspberry Pi, а саме кластера на базі чотирьох мікрокомп’ютерів Rasspberry Pi.
Розроблена методика передбачає в рамках виконання студентами циклу лабораторних робіт:
- побудову кластеру «з нуля»: від встановлення операційної системи на плати до налагодження взаємодії плат в локальній мережі кластера;
- тестування кластера на відомих задачах із визначенням характеристик продуктивності (прискорення, ефективності, накладних витрат) та їх залежності від кількості залучених до обчислень вузлів;
- розв’язання деякої прикладної задачі і програмна реалізація паралельного алгоритму на кластері (наприклад, аналіз великих масивів даних).
Описана методика дозволяє, з одного боку, набути студентами навички паралельного програмування із використанням різних парадигм, з іншого – використати знання і вміння із інших дисциплін: комп’ютерні мережі, операційні системи, архітектура обчислювальних систем. Такий системний підхід до вирішення проблеми є необхідним для формування майбутнього ІТ-спеціаліста в галузі сучасних високопродуктивних обчислень.
 
Date 2019-04-25
 
Type Доповідь на конференції чи семінарі
NonPeerReviewed
 
Format text
 
Language uk
 
Identifier http://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/27273/1/%D0%9E_Lytvyn_ITE_9_04_2019_FITU.pdf
Литвин, Оксана Степанівна (2019) Вивчення основ паралельних та розподілених обчислень із використанням одноплатних мікрокомп’ютерів Paspberry Pi In: Міжнародна науково-технічна конференція «Інноваційні технології в освіті», 9-11 квітня 2019, м. Івано-Франківськ, Україна.