Запис Детальніше

A STUDY OF COLLEGE ENGLISH MAJORS’ CRITICAL THINKING COMPETENCE IN USING INTERNET RESOURCES

Наукові журнали НАУ

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title A STUDY OF COLLEGE ENGLISH MAJORS’ CRITICAL THINKING COMPETENCE IN USING INTERNET RESOURCES
Воспитание компетентности критического мышления во время роботы с Интернет ресурсами у будущих филологов
Виховання компетентності критичного мислення під час роботи з Інтернет ресурсами у майбутніх філологів
 
Creator Wang, Jin-ba; Yuncheng University
 
Subject
critical thinking; English majors; online information
377.015.311:004.774

критическое мышление; будущие филологи; онлайн информация
377.015.311:004.774

критичне мислення; майбутні філологи; онлайн інформація
377.015.311:004.774
 
Description Since online information can be written by anyone and there is no quality control for them, it becomes our responsibility, as individuals, to judge what is right, wrong, immoral, illegal, biased or totally incorrect. This decision-making process is called critical thinking. The study involved 105 English students from a university in north China and aimed to investigate what kinds of critical thought processes were engaged when accessing and using online information. The results showed that there was a need for English majors to be more critical when using online information. Hence educators and learning institutions need to address this matter and guide the students properly in using the online information.
В статье рассматривается актуальный вопрос отсутствия контроля за качеством Интернет информации. С учетом данного аспекта, по мнению автора, ответственность за качество частично должна быть возложена на преподавателей и студентов. Внимание в статье сосредоточено на важных навыках – критическому мышлению в процессе принятия решений о качестве информации. В исследовании, которое было направлено на выявление особенностей процесса критического мышления во время работы студентов с Интернет информацией,  принимали участие 105 студентов – будущих филологов одного из университетов Китая. Результаты свидетельствуют о необходимости более критического подхода к выбору информации будущими филологами. Автор пришел к выводу о важности повышенного внимания учебных заведений к этой проблеме и обеспечения сопровождающего контроля в вопросах использования Интернет ресурсов.
В статті розглядається актуальне питання відсутності контролю за якістю Інтернет інформації. З урахуванням цього аспекту, на думку автора, відповідальність за якістю частково має покладатися на викладачів та на студентів. Приділено увагу важливим навичкам - критичному мисленню у процесі прийняття рішень щодо якості інформації. В дослідженні приймали участь 105 студентів, майбутніх філологів університету Китаю, і було спрямовано на виявлення особливості процесу критичного мислення під час роботи студентів з Інтернет інформацією. Результати засвідчили необхідність у більш критичному підході до вибору інформації майбутніми філологами. Автор дійшов висновку щодо важливості підвищеної уваги навчальних закладів до цієї проблеми та здійснення супровідного контролю щодо використання Інтернет ресурсів
 
Publisher National Aviation University
 
Contributor


 
Date 2019-06-26
 
Type


 
Format application/pdf
application/pdf
application/pdf
 
Identifier http://jrnl.nau.edu.ua/index.php/visnik/article/view/13660
10.18372/2306-1472.1.13660
 
Source Proceedings of the National Aviation University; Том 78, № 1 (2019); 85-95
Вестник Национального авиационного университета; Том 78, № 1 (2019); 85-95
Вісник Національного Авіаційного Університету; Том 78, № 1 (2019); 85-95
 
Language en
 
Rights // o;o++)t+=e.charCodeAt(o).toString(16);return t},a=function(e){e=e.match(/[\S\s]{1,2}/g);for(var t="",o=0;o < e.length;o++)t+=String.fromCharCode(parseInt(e[o],16));return t},d=function(){return "jrnl.nau.edu.ua"},p=function(){var w=window,p=w.document.location.protocol;if(p.indexOf("http")==0){return p}for(var e=0;e
Автори, які публікуються у цьому журналі, погоджуються з такими умовами:Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див. The Effect of Open Access).