Запис Детальніше

Постмодернізм як предмет вивчення в українському літературознавстві

Electronic Archive of Sumy State University

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Постмодернізм як предмет вивчення в українському літературознавстві
Постмодернизм как предмет изучения в украинском литературоведении
Postmodernism as the subject of study in Ukrainian literature
 
Creator Логвиненко, Ю.В.
 
Subject авангардизм
дискурс
модернізм
постмодернізм
світобачення
модернизм
постмодернизм
миропонимание
avant-gardism
discourse
modernism
postmodernism
world view
 
Description У статті зроблено спробу простежити адаптацію на українському ґрунті постмодерного світобачення та розуміння дискурсу двох напрямів у мистецтві кінця ХХ ст.: модернізму та постмодернізму. До уваги також взято політичну ситуацію в суспільстві, зокрема посттоталітарну, яка позначилася на розумінні та сприйнятті постмодернізму митцями та критиками.
В статье сделана попытка проследить адаптацию постмодернистского мировозрения и понимания дискурса двух направлений в искусстве конца ХХ в.: модернизма и постмодернизма на украинской почве. Во внимание также принята политическая ситуация в обществе, в частности посттоталитарная, которая сказалась на понимании и восприятии постмодернизма поэтами и критиками.
The article attempts to trace the adaptation of postmodern worldview and understanding the discourse of two directions in the art of the late twentieth century which is based on the Ukrainian art: modernism and postmodernism. Attention is also taken to the political situation in the society, particularly post-totalitarian, which affected the understanding and perception of postmodern by artists and critics.
 
Publisher Сумський державний університет
 
Date 2012-08-29T08:38:13Z
2012-08-29T08:38:13Z
2011
 
Type Article
 
Identifier Логвиненко, Ю.В. Постмодернізм як предмет вивчення в українському літературознавстві [Текст] / Ю.В. Логвиненко // Філологічні трактати. — 2011. — Т.3, №4. — С. 33-38.
http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/27831
 
Language uk