Запис Детальніше

Методологічні рекомендації щодо розподілу складових частин керованих авіаційних засобів ураження на групи за рівнями безпеки застосування та контролепридатності .

Озброєння та військова техніка

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Методологічні рекомендації щодо розподілу складових частин керованих авіаційних засобів ураження на групи за рівнями безпеки застосування та контролепридатності .
Methodological recommendations on the divison of component parts of the guided aviation means of destruction into groups according to safety levels and inspectability
 
Creator Гурба, О.
Шатров, А.
Шишанов, Михайло
 
Subject aggregation-decomposition approach
decomposition
controlled aviation means of defeat
controlability
extraordinary situation
complex system
part of
агрегативно-декомпозиционный подход
декомпозиция
управляемые авиационные средства поражения
контролепригодность
нештатная ситуация
сложная система
составная часть
агрегативно-декомпозиційний підхід
декомпозиція
керовані авіаційні засоби ураження
контролепридатність
нештатна ситуація
складна система
складова частина
 
Description Наведено методичні рекомендації щодо розподілу агрегатів, блоків і систем керованих авіаційних засобів ураження (КАЗУ) на групи з урахуванням їх контролепридатності та впливу на безпеку застосування. У зв’язку з цим вважається доцільним представити КАЗУ у вигляді багаторівневої конструкції взаємодіючих елементів, що об’єднані в підсистеми різних рівнів. Використання процедури декомпозиції дозволить подати їх у вигляді деякої структури, що включає декілька рівнів, та провести розподіл систем, агрегатів, блоків тощо (далі – складових частин) на групи за деякими визначеними ознаками. Математичною основою формалізованого вирішення цієї задачі є агрегативно-декомпозиційний підхід (АДП), суть якого полягає в поданні структури складної системи сукупністю взаємозв’язаних елементів різного рівня.
Приведены методические рекомендации по распределению агрегатов, блоков и систем управляемых авиационных средств поражения на группы из учетом их контролепригодности и влияния на безопасность применения. В связи с этим целесообразно представить управляемые авиационные средства поражения в виде многоуровневой конструкции взаимодействующих элементов, которые объединены в подсистемы разных уровней. Использование процедуры декомпозиции позволит представить их в виде некоторой структуры, которая включает несколько уровней, и провести распределение систем, агрегатов, блоков и т. п. (далее – составных частей) на группы по некоторым определенным признакам. Математическая основа формализованного решения этой задачи – агрегативно-декомпозиционный подход, суть которого состоит в представлении структуры сложной системы совокупностью взаимосвязанных элементов разного уровня.
 
Publisher Central Scientific Research Institute of Armaments and Military Equipment of Armed Forces of Ukraine
 
Date 2018-09-25
 
Type info:eu-repo/semantics/article
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
 
Format application/pdf
 
Identifier https://journal.cndiovt.com.ua/article/view/356
10.34169/2414-0651.2018.3(19).43-46
 
Source Озброєння та військова техніка; Том 19 № 3 (2018); 43-46
Вооружение и военная техника; Том 19 № 3 (2018); 43-46
Weapons and military equipment; Vol 19 No 3 (2018); 43-46
2663-5550
2414-0651
10.34169/2414-0651.2018.3(19)
 
Language ukr
 
Relation https://journal.cndiovt.com.ua/article/view/356/276
 
Rights https://creativecommons.org/licenses/by/4.0