Запис Детальніше

Інформаційні технології в процесі реалізації мовних стратегій у вищій школі

ENPUIR - електронний архів наукових публікацій Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Інформаційні технології в процесі реалізації мовних стратегій у вищій школі
 
Creator Ванівська, Олександра Миронівна
 
Subject інформаційні технології
мовні стратегії
інтенсифікація мовних стратегій
діалогові моделі навчання
information technologies
language strategies
language strategies intensification
dialogic models of education
378.147:81’243
 
Description Розкрито теоретико-методологічні засади дослідження проблеми реалізації мовних стратегій, зокрема, у навчальному процесі сучасної вищої школи. Запропоновано визначення мови як всезагального явища, що відіграє провідну роль у саморозвитку будь-якого мовного співтовариства. У контексті глобалізаційного розвитку України розкрито головні положення новітніх мовних стратегій, які використовуються для покращання професійної підготовки студентів. Констатовано, що основними специфічними особливостями системи реалізації мовних стратегій є міжнародний характер, паралельність, доступність, гнучкість, модульність, загальність, економічність, технологічність, майстерність викладача. Розкрито суть і технології реалізації мовних стратегій у вищій школі, їх застосування на тлі стратегій вільного володіння державною мовою, а також суперечності, що виникають у вищій школі під час впровадження сучасних мовних стратегій.
Розкрито теоретико-методологічні засади дослідження проблеми реалізації мовних стратегій, зокрема, у навчальному процесі сучасної вищої школи. Запропоновано визначення мови як всезагального явища, що відіграє провідну роль у саморозвитку будь-якого мовного співтовариства. У контексті глобалізаційного розвитку України розкрито головні положення новітніх мовних стратегій, які використовуються для покращання професійної підготовки студентів. Констатовано, що основними специфічними особливостями системи реалізації мовних стратегій є міжнародний характер, паралельність, доступність, гнучкість, модульність, загальність, економічність, технологічність, майстерність викладача. Розкрито суть і технології реалізації мовних стратегій у вищій школі, їх застосування на тлі стратегій вільного володіння державною мовою, а також суперечності, що виникають у вищій школі під час впровадження сучасних мовних стратегій.
 
Date 2011-10-27T18:36:09Z
2011-10-27T18:36:09Z
2009
 
Type Other
 
Identifier Ванівська, Олександра Миронівна. Інформаційні технології в процесі реалізації мовних стратегій у вищій школі: автореф. дис... канд. пед. наук: 13.00.04 / О.М. Ванівська; наук. кер. В. Ю. Ковальчук ; Нац. пед. ун-т ім. М.П.Драгоманова. — К., 2009. — 21 с.
http://enpuir.npu.edu.ua/handle/123456789/96
 
Language uk
 
Publisher НПУ імені М.П.рагоманова