Запис Детальніше

Теоретичні і методичні засади професійної підготовки майбутніх учителів фізичної культури до роботи з учнями з відхиленнями у стані здоров’я

ENPUIR - електронний архів наукових публікацій Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Теоретичні і методичні засади професійної підготовки майбутніх учителів фізичної культури до роботи з учнями з відхиленнями у стані здоров’я
 
Creator Іванова, Любов Іванівна
 
Subject професійна підготовка
майбутні вчителі фізичної культури
здоров’я
учні з відхиленнями у стані здоров’я
preparation
future teachers of physical culture
health
schoolchildren with disabilities in the state of health
378.011.3 – 051:796
 
Description У результаті дослідження вперше розроблено та науково обґрунтовано систему професійної підготовки майбутніх учителів фізичної культури до роботи з учнями з відхиленнями у стані здоров’я на підставі застосування системного, особистісно-діяльнісного, програмно-цільового, контекстного, рефлексивного підходів. Визначено історичні передумови та періоди становлення в Україні професійної підготовки майбутніх учителів фізичної культури до роботи з учнями з відхиленнями у стані здоров’я. Здійснено порівняльний аналіз професійної підготовки фахівців у провідних вищих навчальних закладах різних країн світу до роботи з особами з відхиленнями у стані здоров’я. Уточнено термінологічний апарат у контексті професійної підготовки майбутніх учителів фізичної культури до роботи з учнями з відхиленнями у стані здоров’я. Теоретично обґрунтовано структуру готовності майбутніх учителів фізичної культури до роботи з учнями з відхиленнями у стані здоров’я, конкретизовано зміст її компонентів відповідно до вимог сучасності. Розроблено концепцію професійної підготовки майбутніх учителів фізичної культури до роботи з учнями з відхиленнями у стані здоров’я. Розроблено, теоретично обґрунтовано та експериментально перевірено модель професійної підготовки майбутніх учителів фізичної культури до роботи з учнями з відхиленнями у стані здоров’я. Удосконалено зміст професійної підготовки майбутніх учителів фізичної культури до роботи з учнями з відхиленнями у стані здоров’я.
The study was first developed and scientifically validated system of vocational training of future teachers of physical culture to work with schoolchildren with disabilities in the state of health on the basis of a systematic approach, learner-activity, program-oriented, context and reflexive approaches. Historical background and the periods of formation of professional training of future teachers of physical culture to work with schoolchildren with disabilities in the state of health determined in Ukraine. Comparative analysis of training at leading universities around the world to work with people with disabilities in the state of health was done. In the context of professional training of future teachers of physical culture to work with schoolchildren with disabilities in the state of health clarified terminological system. The structure readiness of the future teachers of physical culture to work with schoolchildren with disabilities in the state of health theoretically grounded concretized content of its components in accordance with the requirements of modern times. The concept of professional training of future teachers of physical culture to work with schoolchildren with disabilities in the state of health was developed. Developed theoretically substantiated and experimentally tested the model of professional training of future teachers of physical culture to work with schoolchildren with disabilities in the state of health. The content of the training of future teachers of physical culture to work with schoolchildren with disabilities in the state of health improved.
 
Date 2015-05-13T06:41:29Z
2015-05-13T06:41:29Z
2014
 
Type Other
 
Identifier Іванова, Любов Іванівна. Теоретичні і методичні засади професійної підготовки майбутніх учителів фізичної культури до роботи з учнями з відхиленнями у стані здоров'я : автореферат дис. ... докт. пед. наук : 13.00.04 / Л. І. Іванова ; наук. кер. Л. П. Сущенко ; М-во освіти і науки України, Нац пед. ун-т ім. М. П. Драгоманова. - Київ, 2014. - 40 с.
http://enpuir.npu.edu.ua/handle/123456789/6954
 
Language uk
 
Publisher Видавництво НПУ імені М.П.Драгоманова