Запис Детальніше

Очищення топінамбурового екстракту вапняним молоком

ENPUIR - електронний архів наукових публікацій Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Очищення топінамбурового екстракту вапняним молоком
 
Creator Жеплінська, Марія Михайлівна,
Бессараб, Олександр Семенович,
Бендерська, Ольга Вячеславівна,
Лазарів, Ігор Романович
 
Subject очищення
топінамбуровий екстракт
вапняне молоко
високомолекулярні сполуки
очистка
экстракт топинамбура
известковое молоко
высокомолекулярные соединения
cleaning
extract of artichoke
milk of lime
macromolecular compounds
663.1:637.13.8
 
Description В статті наведено результати з очищення екстракту з топінамбуру за допомогою вапняного молока, визначено оптимальну кількість цього реагенту та температурний діапазон, при якому найефективніше працювати з метою очищення екстракту від високомолекулярних сполук та органічних кислот задля отримання в ньому максимально можливої кількості інуліну. Використані методи і методики для визначення певних показників є загальноприйнятими, а отримані результати достовірними.
В статье приведены результаты по очистке экстракта топинамбура с помощью известкового молока, определены оптимальное количество этого реагента и температурный диапазон, при котором эффективно работать с целью очистка экстракта от высокомолекулярных соединений и органических кислот для получения в нем максимально возможного количества инулина. Использованные методы и методики для определения некоторых показателей являются общепринятыми, а полученные результаты достоверными.
The article presents the results of purification of the extract of artichoke using lime and optimal quantity of the reagent and the temperature range at which most effectively work to extract purification of high molecular compounds and organic acids to obtain it the maximum quantity of inulin. Methods and techniques for determining certain indicators are generally accepted and reliable results.
 
Date 2015-12-26T12:28:08Z
2015-12-26T12:28:08Z
2015
 
Type Article
 
Identifier Наукові праці Одеської національної академії харчових технологій. Міністерство освіти і науки України. - Одеса: ОНАХТ, 2015. - Вип.47. - Том 2. - 236 с.
2073-8730
http://enpuir.npu.edu.ua/handle/123456789/8905
 
Language uk
 
Relation Технічні науки;Випуск 47, том 2
 
Publisher Одеська національна академія харчових технологій