Stosowanie pary wodnej skraplania kawitacji sklarowanego soku jabłkowego
ENPUIR - електронний архів наукових публікацій Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Stosowanie pary wodnej skraplania kawitacji sklarowanego soku jabłkowego
|
|
Creator |
Zheplinska, M.M.
Bessarab, A.S. Жеплінська, М.М. Бессараб, О.С. |
|
Subject |
sok jabłkowy
kavitation kondensacji pary wodnej bańka сік яблучний кавітація пароводяна конденсація бульбашка apple juice cavitation steam condensation bubble |
|
Description |
Skutecznym sposobem leczenia soku jabłkowego mieści się w parę w urządzeniu parokondensaciynomu dla jego oczyszczenia.Oferowany model współpracy kavitaciynoy bańki jest z cząstek koloidalnych soku. Jest to ustawione, że naturalne właściwości soku zmian minimalnych testu ze względu na działanie niskich temperatur w okresie krótkim czasie.
Ефективним способом обробки яблучного соку є пароконденсаційна дія пари на нього.Запропонована модель співпраці кавітаційної бульбашки з колоїдними частинками соку. Встановлено, що натуральні особливості соку зазнають мінімальних змін з огляду на дію низьких температур протягом короткого часу. An effective way of processing apple juice and steam is condensing steam action on it. The model of cooperation cavitation bubbles with colloidal particles juice. Found that features natural juices undergo minimal changes because of the effect low temperature for a short time. |
|
Date |
2016-01-27T08:17:50Z
2016-01-27T08:17:50Z 2014-11-10 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Zheplinska M., Bessarab A. Stosowanie pary wodnej skraplania kawitacji sklarowanego soku jabłkowego. - Przemyśl: Nauka i Studia, №16. - S.121-124
http://enpuir.npu.edu.ua/handle/123456789/9156 |
|
Language |
pl
|
|
Publisher |
Nauka i Studia, Przemyśl
|
|