Запис Детальніше

Образы домашних животных в сравнениях заговоров от болезней и болезненного состояния

ENPUIR - електронний архів наукових публікацій Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Образы домашних животных в сравнениях заговоров от болезней и болезненного состояния
 
Creator Ковальчук, И. М.
 
Subject заговорный текст
сравнение
компаративная конструкция
образ сравнения
замовляння
порівняння
компаративна конструкція
образ порівняння
spells
comparison
comparison construction
comparison’s image
81
 
Description В статье представлен анализ образов домашних животных в компаративных конструкциях заговоров от болезней и болезненного состояния в сопоставлении с устойчивыми сравнениями. Несмотря на высокую частотность употребления заявленных образов в народных и устойчивых сравнениях, все основания сравнений, представленные в конструкциях заговоров, уникальны.
У статті проаналізовані образи домашніх тварин як образи порівняння в замовляннях від хвороб і хворобливого стану в зіставленні зі стійкими порівняннями. Не дивлячись на високу частотність використання даних образів у стійких та народних порівняннях, усі ознаки зіставлення, представлені у конструкціях замовлянь, унікальні
Domestic animals as images of comparisons in curative spells are analysed in the article, comparing with cliché comparisons. The originality of comparisons in spells is determined. The main feature of spells’ comparisons is unique bases of comparisons.
 
Date 2016-08-25T07:14:49Z
2016-08-25T07:14:49Z
2012
 
Type Article
 
Identifier Ковальчук, И. М. Образы домашних животных в сравнениях заговоров от болезней и болезненного состояния [Текст] / И. М. Ковальчук // Система і структура східнослов'янських мов : Збірник наукових праць / М-во освіти і науки, молоді та спорту України, Нац. пед. ун-т ім. М.П. Драгоманова. - К. : Вид-во НПУ ім. М. П. Драгоманова, 2012. - Вип. 5. - С. 173-177.
http://enpuir.npu.edu.ua/handle/123456789/11033
 
Language uk
 
Relation Система і структура східнослов'янських мов;Випуск 5
 
Publisher НПУ імені М. П. Драгоманова