Запис Детальніше

Тенденції становлення соціальної роботи

ENPUIR - електронний архів наукових публікацій Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Тенденції становлення соціальної роботи
 
Creator Капська, А. Й.
 
Subject соціальна робота
соціальний працівник
види діяльності
социальная работа
социальный работник
виды деятельности
social work
social worker
activities
37.035:31662
 
Description У статті в оглядовому плані представлено цілісне бачення й осмислення проблеми становлення соціальної роботи в Україні за останні двадцять років, в центрі уваги якої є проблеми людини. Кожен крок у розвитку соціальної роботи як виду професійної діяльності відображає свої особливі аспекти у розвитку професії, у визначенні напрямів роботи, у характеристиці об’єктів, на які соціальна робота орієнтована. Відзначено, що професійна діяльність соціального працівника охоплює три досить широкі сфери: соціальну терапію, соціальну роботу з різними групами, соціальну роботу в громаді. Виявлено, що соціальна робота як професія має пограничний характер і включає необхідні елементи суміжних професій, що дозволяє соціальному працівникові обмінюватись інформацією, інструментарієм і технологіями. Акцентовано увагу на особливості професійної діяльності соціального працівника – це посередництво, як відображення інтегральності, пограничності і цілеспрямованості на людину.
В статье в общем плане представлено целостное видение и осмысление проблемы становления социальной работы в Украине за последние двадцать лет, в центре внимания которой есть проблемы человека. Каждый шаг в развитии социальной работы как вида профессиональной деятельности отражает свои особенные аспекты в развитии профессии, в определении направлений работы, в характеристике объектов, на которые социальная работа ориентирована.
The article presents in general a holistic vision and understanding of the problem of social work development in Ukraine over the last twenty years, in the center of attention of it there are the problems of a person. Each step in the development of social work, as a professional activity, reflects its particular aspects in the development of the profession, in identifying areas of work, in the characteristics of the objects to which social work is oriented.
 
Date 2016-10-29T10:07:57Z
2016-10-29T10:07:57Z
2016
 
Type Article
 
Identifier Капська А. Й. Тенденції становлення соціальної роботи / А. Й. Капська // Науковий часопис Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова. Серія 11. Соціальна робота. Соціальна педагогіка. – Випуск 21: збірник наукових праць. – К.: Вид-во НПУ імені М.П. Драгоманова, 2016. – С. 134-141
http://enpuir.npu.edu.ua/handle/123456789/11633
 
Language uk
 
Publisher Вид-во НПУ ім. М. П. Драгоманова