Запис Детальніше

Історіогенез вивчення проблеми сексуальності особистості

ENPUIR - електронний архів наукових публікацій Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Історіогенез вивчення проблеми сексуальності особистості
 
Creator Кашпур, Юрій Михайлович
 
Subject особистість
історіогенез
сексуальність
психологія сексуальності
159.9.07
 
Description У статті в широкому масштабі проведений аналіз початкових стадій науково-психологічних досліджень з проблеми сексуальності особистості. Описуються роботи основоположників сексологічної науки. Характеризуючи особливості змін в соціумі ставлення до феномену сексуальності в різних культурах, автор акцентує увагу на переході від виключно фізіологічного до соціально-психологічного розуміння цього питання в процесі історичного розвитку суспільства. Показано домінуюче значення соціальних диспозицій над біологічними передумовами в процесі формування у колективній свідомості категорії сексуальності.
В статье в широком масштабе проведен анализ начальных стадий научно-психологических исследований по проблеме сексуальности личности Описываются работы основоположников сексологической науки. Характеризируя особенности изменений в социуме отношения к феномену сексуальности в разных культурах, автор акцентирует внимание на переходе от чисто физиологического к социально-психологическому пониманию этого вопроса в процессе исторического развития общества. Показано доминирующее значение социальных диспозиций над биологическими предпосылками в процессе формирования в коллективном сознании категории сексуальности.
 
Date 2017-01-26T14:22:48Z
2017-01-26T14:22:48Z
2008
 
Type Article
 
Identifier Кашпур Ю.М. Історіогенез вивчення проблеми сексуальності особистості // Науковий часопис імені М.П.Драгоманова. Серія №12 Психологічні науки: Зб. Наукових праць. – К.: НПУ імені М.П.Драгоманова, 2008. - №23 (47). – С.10-15.
http://enpuir.npu.edu.ua/handle/123456789/12590
 
Language uk
 
Publisher НПУ ім. М.П. Драгоманова