Запис Детальніше

The use of artichoke to obtain a concentrated extract

ENPUIR - електронний архів наукових публікацій Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title The use of artichoke to obtain a concentrated extract
 
Creator Zheplinska, Mariia Mychajlivna
Suchenko, Yuri Grigorevych
Suchenko, Vladyslav Yurijoyich
Mushtruk, Mychajlo Mychajlovych
 
Subject artichoke
chips
extract
extraction
inulin
concentrate
топінамбур
стружка
екстракт
екстрагування
інулін
концентрат
топинамбур
стружка
экстракт
екстрагування
инулин
концентрат
663.1:637.13.8
 
Description In the scientific research paper presents the results of the preliminary processing of artichoke chips by steam
blanch and hot water and installed reduced loss of dry substances in the processing of a pair of 17%. For
concentrate extraction processes used artichoke inulin clean it in different ways, and evaporation from the
extract to obtain the concentrated extraction containing 30 % of dry substances. To carry out the extraction and
concentration of the extract used modern laboratory equipment. This concentrate can be used in the food
industry for the production of biologically active food additives. The process of concentrating the juice of
Jerusalem artichoke and defined quality indicators of the finished product, confirming its high quality by
quantity derived inulin and low cost compared to other sugar substitutable products.
У науково-дослідній роботі представлені результати попередньої обробки стружки топінамбуру бланшуванням парою і гарячою водою і встановлено зменшення втрати сухих речовин при обробці парою 17 %. Для концентованого екстракту з топінамбуру для отримання інуліну здійснювали очищення з випаровуванням екстракту, що містить 30% сухих речовин. Для здійснення екстрагування і концентрування екстракту використовується сучасне лабораторне обладнання. Цей концентрат може бути використаний в харчовій промисловості для виробництва біологічно активних добавок до їжі. Визначені показники якості готової продукції, що підтверджують її високу якість по кількості отриманого інуліну і низьку вартість порівняно з іншими цукрозамінними продуктами.
В научно-исследовательской работе представлены результаты предварительной обработки стружки топинамбура бланшированием паром и горячей водой и установлено уменьшение потери сухих веществ при обработке паром 17%. Для концентованого экстракта топинамбура для получения инулина осуществляли очистку с испарением экстракта, содержащего 30% сухих веществ. Для осуществления экстрагирования и концентрирования экстракта используется современное лабораторное оборудование. Этот концентрат может быть использован в пищевой промышленности для производства биологически активных добавок к пище. Определены показатели качества готовой продукции, подтверждающие ее высокое качество по количеству полученного инулина и низкую стоимость по сравнению с другими сахарозаменителями.
 
Date 2017-06-08T13:48:24Z
2017-06-08T13:48:24Z
2016
 
Type Article
 
Identifier Zheplinska M. M. The use of artichoke to obtain a concentrated extract / M. M. Zheplinska, Y. G. Suchenko, V. Y. Suchenko, M. M. Mushtruk // Scientific works of university of food technologies. - Volume 63, issue 1. - Plovdiv, 2016. - S. 37-44. - ISSN 1314-7102
http://enpuir.npu.edu.ua/handle/123456789/14514
 
Language en
 
Publisher University of food technologies, Plovdiv, Bulgarie