Запис Детальніше

Напівпредикативні конструкції як засіб компресії ("згущення думки”)

ENPUIR - електронний архів наукових публікацій Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Напівпредикативні конструкції як засіб компресії ("згущення думки”)
 
Creator Кульбабська, О. В.
 
Subject комунікативно-прагматична функція
інтенції
просте ускладнене речення
коммуникативно-прагматическая функция
интенции
простое осложнённое предложение
communicative pragmatic function
іntеntions
secondary predication
811.161.2’367.332.7
 
Description Стаття присвячена з’ясуванню прагматичних функцій напівпредикативних конструкцій як засобів вторинної предикації у структурі простого речення. З’ясовано, що вони ранжують події за вагомістю, новизною, бажаністю в тексті, а також за актуальністю повідомлюваної інформації як для мовця, так і для співрозмовника.
В статье описан прагматический потенциал полупредикативных конструкций как средств вторичной предикации в простом предложении. Доказано, что они устанавливают ранги для событий по значимости, новизне, желанности в тексте, а также в аспекте актуальности сообщаемой информации как для говорящего, так и для его собеседника.
It is clause considers word forms, word-combinations and designs in structure of a simple sentence which are based on a parity of statements with a different degree of actualization of fragments of the message about the same situation of the validity.
 
Date 2017-10-29T09:45:44Z
2017-10-29T09:45:44Z
2011
 
Type Article
 
Identifier Кульбабська О. В. Напівпредикативні конструкції як засіб компресії ("згущення думки”) / О. В. Кульбабська // Науковий часопис Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова. Серія 10 : Проблеми граматики і лексикології української мови : зб. наук. праць. – Київ : Вид-во НПУ імені М. П. Драгоманова, 2011. – Вип. 7. – C. 191-195.
http://enpuir.npu.edu.ua/handle/123456789/16030
 
Language uk
 
Publisher Вид-во НПУ імені М. П. Драгоманова