Запис Детальніше

Шляхи впровадження галузевого стандарту вищої освіти бакалавра за спеціальністю "Валеологія"

ENPUIR - електронний архів наукових публікацій Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Шляхи впровадження галузевого стандарту вищої освіти бакалавра за спеціальністю "Валеологія"
 
Creator Страшко, Станіслав Васильович
Животовська, Людмила Анатоліївна
 
Subject галузевий стандарт
засоби діагностики
здоров'я
кваліфікація вчителя
валеологія
УДК 613+37.047.16+616.98:578.828
 
Description Підготовка фахівця-валеолога в контексті зниження рівня здоров’я населення є нагальною проблемою сучасності. Протягом останніх десятиріч спостерігається загальна тенденція до погіршення стану здоров'я населення України в цілому та дітей і молоді зокрема. Аналіз статистичних даних і результати ряду досліджень свідчать про те, що вік дітей, які
починають палити, вживати алкоголь, наркотичні речовини, зменшується. Загрозливих масштабів набирає розповсюдження ВІЛ/СНІДу. Розроблення і затвердження галузевого стандарту вищої освіти за педагогічною спеціальністю “Валеологія” створює передумови для ґрунтовної, виваженої підготовки фахівців у педагогічних і класичних університетах та інших вищих навчальних закладах та ставить за мету якісну підготовку вчителя, який понесе в школу новітні наукові знання і вміння щодо збереження і зміцнення здоров’я, формування культури здоров’я як складової загальної культури особистості.
 
Date 2017-11-28T14:28:12Z
2017-11-28T14:28:12Z
2006
 
Type Article
 
Identifier Страшко, С. В. Шляхи впровадження галузевого стандарту вищої освіти бакалавра за спеціальністю «Валеологія» / С. В. Страшко, Л. А. Животовська // Проблеми освіти : наук- метод. зб. – Київ : Ін-т інноваційних технологій і змісту освіти, 2006. – Вип. 49. – С. 3–9.
http://enpuir.npu.edu.ua/handle/123456789/16724
 
Language uk
 
Publisher Ін-т інноваційних технологій і змісту освіти