Запис Детальніше

Методика навчання харчових технологій майбутніх педагогів професійної освіти

ENPUIR - електронний архів наукових публікацій Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Методика навчання харчових технологій майбутніх педагогів професійної освіти
 
Creator Шаура, Аліна Юріївна
 
Subject методика навчання
харчові технології
професійна освіта
майбутні педагоги
teacher
vocational education
food technologies
teaching methods
УДК 378.011.3-051:62/68(043.3)
 
Description 1. Абдулліна О. Демократизація освіти та підготовки спеціалістів / Абдулліна О. // Вища освіта в Росії. - 1996. - No 1. - С.73-78.
2. Аванесов В.С. Понятийный аппарат педагогической тестологии / В.С.Аванесов // Педагогическая диагностика. – 2002. – No2. – С. 34-46.
3. Адаптація персоналу [Електронний ресурс] / Бізнес портал Луцька. – Режим доступу: http://toplutsk.com/articles-article_216.html
4. Айнштейн В.Г. У світі навчальних технологій / Айнштейн В.Г. // Вища освіта в Росії. - 1996. - No 2. – С. 122-126.
5. Ауэрман Л.Я. Технология хлебопекарного производства / Ауэрман Л.Я. – С.-Пб: Профессия, 2003. – 415 с.
6. Бабанский Ю. К. Проблемы повышения эффективности педагогических исследований / Ю. К. Бабанский. – М.: Педагогика, 1982. – 192 с.
7. Бабанский Ю.К. Проблемы повышения эффективности педагогических исследований: (Дидактический аспект): [монография] / Ю.К. Бабанский. – М.: Педагогика, 1982. – 192 с.
8. Беспалько В. П. Элементы теории управления процесом обучения. Часть ІІ. (Измерение качества процесса обучения) / В. П. Беспалько. – М.: Изд- во «Знание», 1971. – 72с.
9. Богомолов А.В., Перцевой Ф.В. Переработка продукции растительного и животного происхождения / Богомолов А.В., Перцевой Ф.В. – С.-Пб: ГИОРД, 2001. – 245 с.
10. Болотов В. А. Компетентностная модель: от идеи к образовательной программе / В. А. Болотов, В. В. Сериков // Педагогика. - 2003. - No 10. - С. 8-14.
11. Бондар В. І. Дидактика / В. І. Бондар. – К.: Либідь, 2005. – 265 с.
12. Булах І.Є. Створюємо якісний тест: навчальний посібник / І.Є. Булах, М.Р.Мруга. – К.: Майстер-клас, 2006. – 160 с.
13. Бутейкис Н.Г., Жукова А.А. Технология приготовления мучных кондитерських изделий / Бутейкис Н.Г., Жукова А.А. – М.: АСАДЕМА, 2003. – 300 с.
14. Варковський К. М. Проблема професійного самовизначення молоді на сучасному етапі ринкових перетворень / К. М. Варковський // Педагогіка і психологія. – 2002. – No 4. – С. 40–43.
15. Вебер М. Избранные произведения / Макс Вебер. – М.: Прогресс, 1990. – 804 с.
16. Вертакова Ю. В., Симоненко Е. С. Управление инновациями: теория и практика: учеб. пособие / Ю. В. Вертакова, Е. С. Симоненко. - М.: Эксмо, 2008. - 432 с.
17. Використання освітніх технологій як засіб модернізації освіти у вищих навчальних закладах МВС України: матеріали Міжнародної науково-практичної конференції [Держава і право: проблеми становлення і стратегія розвитку]. (Суми, 17-18 травн. 2008 р., м.Суми). Ч. ІІ. – С.: вид.-вироб. підприємство «Мрія-1», ТОВ 2008. – 340с.
18. Випереджальна освіта для сталого розвитку [Електронний ресурс]. - Режим доступу: http://rpp.nashaucheba.ru/docs/index-892.html. – Назва з екрану
19. Витяги з: Керівництво Осло: Рекомендації зі збору та аналізу даних стосовно інновацій. – К.: УКРІНТЕІ, 2009. – 163 с., с. 15–16
20. Гончаренко С.У. Педагогічні дослідження: методологічні поради молодим науковцям /С.У. Гончаренко. – К.: Вінниця, 2008. – 278 с
21. Гончаренко С. Український педагогічний словник / Гончаренко С. – К.: Либідь, 1997. – 376 с
22. Гордієнко Т.В. Антикризовий механізм управління результативністю діяльності будівельного підприємства [Електронний ресурс] - Режим доступу:
http://archive.nbuv.gov.ua/portal/soc_gum/kgm_econ/2012_102/178-187.pdf
23. Грицаєнко М. І. Сутність та склад інноваційного потенціалу регіону "Економіка розвитку" / Грицаєнко М. І. (Economics of Development), No 4 (68), 2013 [Електронний ресурс] - Режим доступу: http://archive.nbuv.gov.ua/portal/natural/Vnulp/Ekonomika/2011_698/29.pdf
24. Гуцало Е.У. Педагогічне тестування в системі контролю і оцінки якості навчання студентів (на базі дисциплін психолого-педагогічного циклу педагогічного університету) / Е.У. Гуцало. – Кіровоград: РВВ КДПУ ім. В. Винниченка, 2011. - 61 с.
25. Даниленко И.А. Производство молока / Даниленко И.А. – М.: Колос,1972. – 338 с.
26. Дахин А.Н. Педагогическое моделирование: сущность, эффективность и неопределенность / А.Н. Дахин // Школьные технологии. – 2002. – No 2. – С. 62-67.
27. Дацій О. І. Розвиток інноваційної діяльності в агропромисловому виробництві України: монографія / О. І. Дацій. – К.: ННЦ «ІАЕ», 2004. – 428 с.
28. Дидактика средней школы / Под ред. М.Н Скаткина. - Изд. 2-е. - М.,1982.-С. 124-125.
29. Домарецький В.А., Остапчук М.В., Українець А.І. Технологія харчових продуктів: Підручник / За ред. А.І. Українця. – К.: НУХТ, 2003. – 572 с.
30. Драч І. І., Чернишова Є. Р. Особливості освітньої діяльності у сучасній вищій школі. / І.І Драч, Є.Р. Чернишова // Теорія та методика управління освітою. - No 3 – 2010. [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://tme.umo.edu.ua/docs/3/10dramhc.pdf
31. Економічна енциклопедія: У трьох томах. Т.1 / Редкол. С.В. Мочерний (відп. ред.) та ін. – К.: Академія, 2000 – 864 с.
32. Енциклопедія освіти / академія педагогічних наук України, головний ред. В.Г. Кремень. – К.: Юрінком Інтер, 2008. – 1040 с.
33. Економічна енциклопедія: У трьох томах. Т. 1. / Редкол.: ...С. В.Мочерний (відп. ред.) та ін. – К.: Видавничий центр “Академія”, 2000. – 864 с.
34. Жиляєв І. Б., Чижевський Б. Г. Словник – довідник основних понять та визначень українського освітнього законодавства / Ігор Борисович Жиляєв, Борис Григорович Чижевський. – К.: Нора-Друк, 2011. – 112 с.
35. Загальні технології виробництв: підруч. / А.І Українець, М.М. Калакура, Л.Ф. Романенко, В.А. Домарецький, Л.М. Мельник, О.О. Василенко, П.Л. Шиян, Л.М. Хомічак. – К.: Університет «Україна», 2010. – 814 с.
36. Загвязинский В., Агафонов Р. Методология и методы психолого-педагогического исследования / Загвязинский В., Агафонов Р. – М.: ACADEMA, 2001. – 207 с.
37. Закон України No 2662-IV Про виноград та виноградне вино [Електронний ресурс]. – Режим доступу: zakon.rada.gov.ua/laws/show/2662-15
38. Закон України «Про вищу освіту» [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://zakon3.rada.gov.ua/laws/show/en/1556-18
39. Закон України «Про інноваційну діяльність» // Відомості ВР України. Офіційне видання. – К. – 2002. – No36. – С.882 – 892.
40. Замфир К. Удовлетворенность трудом: Мнение социолога / Кэтэлин Замфир. – М.: Политиздат, 1987. – 237 с.
41. Зберігання та переробка сільськогосподарської продукції: Підручник / О.В. Богомолов, Н.В. Верешко, О.М. Сафонова и др; Під ред. О.І.Шаповаленка, О.М. Сафонової. - Харків: Еспада, 2008. - 542 с.
42. Зеер Э.Ф. Психологические основы профессионального становления личности инженера-педагога: дис. насоискание ученой степени д-ра пед. наук / Э.Ф. Зеер. – Свердловск, 1988. – 348 с.
43. Зеер Э.Ф. Психология профессионального развития. / Э.Ф.Зеер. – М.: Академия, 2007. – 240 с.
44. Зуев Ю.Ю. Основы создания конкурентоспособной техники и выработки эффективных решений. / Ю.Ю.Зуев. – М.: МЭИ, 2006. – 402 с.
45. Зорина Л.Я. Системность - качество знаний / Зорина Л.Я. - М., 1976. - С. 89.
46. Іжевський В. В. Економічна сутність інноваційної діяльності підприємств торгівлі та ресторанного господарства [Електронний ресурс] / В.В. Іжевський. – Режим доступу: http://intkonf.org/izhevskiy-vv-ekonomichna-sut-innovatsiynoyi-diyalnosti-pidpriemstv-torgivli-ta-restorannogo-gospodarstva
47. Інтерактивні технології навчання / О.І. Пометун, Л.В. Пироженко, Г.І. Коберник та ін. – К.: Наук думка, 2004. – 85 с.
48. Інформаційний підхід [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://ukr.vipreshebnik.ru/entsiklopediya/55-i/3710-informatsijnij-pidkhid.html
49. Ильин Е. П. Мотивация и мотивы / Е. П. Ильин. – СПб.: Питер, 2000. –512 с.
50. Канарская И.А. Пути совершенствования педагогического эксперимента / И.А. Канарская // Организация и методика экспериментальных педагогических исследований: [Сборник научных трудов / Под ред. В.Ф.Шилова]. – М.: Изд-во НИИ школ, 1983. – С. 16-24.
51. Касімов Р.А. Рейтинг у вузі: Закономірне та випадкове / Касімов Р.А. // Вища освіта в Росії. – 1994. - No 3. - С. 66-77
52. Качан Є.П. Регіональна економіка: підручник для студентів, аспірантів, викладачів ВНЗ [електронний ресурс]: Підручник / за ред. Качана Є.П. – К.: Знання, 2011.- 670с.
53. Кыверялг А. А. Методы исследования в профессиональной педагогике / Антс Аугустович Кыверялг. – Таллин: “Валгус”, 1980. – 334 с.
54. Клокар Н. І. Методика вивчення професійних запитів педагогів у міжатестаційний період: [науково-методичний посібник] / Н. І. Клокар. – Біла Церква: КОІПОПК, 2007. – 82 с.
55. Ковалевский К.А. Технология бродильных производств / Ковалевский К.А. – К.: 2004. – 338 с.
56. Коваленко О.Е. Інженерно-педагогічні кадри: нові вимоги сьогодення. / О.Е.Коваленко // Проблеми інженерно-педагогічної освіти. Зб.наук.праць. Вип. 21. – Харків, УІПА, 2008. – С.8-1
57. Козлакова Г. Інформаційні технології: інтелектуалізація навчання у вищій школі / Козлакова Г. // Вища освіта України. – 2002. – No 1. – С. 48–52.
58. Козманова А.В. Технология производства паштетов и фаршей: Учеб. пособ. / Козманова А.В. – Ростов-на-Дону: Март, 2002. – 207 с.
59. Концепція розвитку інженерно-педагогічної освіти в Україні. / За ред. О.Е. Коваленко. – Харків: УІПА, 2004. – 22 с.
60. Коробейник А. Технология переработки рыбы и рыбных продуктов: Учеб. Пособ. / Коробейник А. – Ростов-на-Дону: Фенікс, 2002. – 288 с.
61. Коссов Б.Б. Личность: теория, диагностика, развитие. / Б.Б. Коссов. – М.: Академический Проект, 2000. – 240 с.
62. Корисна інформація. Наукові підходи [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://zdos.ru/nauka/view_art.php?id=289&cat=poleznoye
63. Корміна Л.І. Самовдосконалення як умова професійного становлення студентської молоді / Л.І. Корміна // Педагогічна технологія у сучасному вузі. – Луцьк, 1996. – с.48-51.
64. Коротков В. Г. Основы САПР пищевых производств [Текст]: учебное пособие / В. Г. Коротков, С. В. Антимонов, Р. Ф. Сагитов, В. П. Ханин, М. А. Егорова – Оренбург: ГОУ ОГУ, 2005. – 123 с.
65. Кочетов А.И. Педагогическое исследование: [учеб. пособие для аспирантов, студентов- дипломников и учителей] / Под ред. П.И. Самоукова, Л.К. Гребенкиной. – Рязань: Сапожковская районная типография Рязанской области, 1975. – 177 с.
66. Кларін М.В. Інноваційні моделі навчання в зарубіжних педагогічних пошуках / Кларін М.В. - М.: Арена, 1994. - 223 с.
67. Кузьмина Н.В. Методы исследования педагогической деятельности / Нина Васильевна Кузьмина. – Л.: Изд-во ЛГУ, 1970. – 114 с.
68. Кукуев А.И. Андрагогический подход в образовании. Материалы учебно-методического пособия «Современные подходы в образовании». // А.И. Кукуев, В.А. Шевченко.- Ростов-на-Дону.: ИПО ПИ ЮФУ, 2010. [Електронный ресурс]. – Режим доступа: http://www.bim-bad.ru/biblioteka/article_full.php?aid=1618
69. Кулешова В.В. Особливості професійної підготовки майбутніх інженерів-педагогів у вищому навчальному закладі / В.В. Кулешева, В.В. Мальована. [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http: www.nbuv.gov.ua/portal/soc_gum/Pipo/2010_26-27/10kvvdme.pdf
70. Кульневич С. В. Педагогика самоорганизации: феномен содержания / С. В. Кульневич. – Воронеж, 1997. – 230 с.
71. Кязимов К.Г. Компетентностный подход к подготовке квалифицированных кадров для инновационной экономики. Монография. / Кязимов К.Г. – М.: АТиСО, - 2013, 8, 5п.л.
72. Лазарєва Т. А. Моделювання змісту креативного навчання з харчових продуктів у підготовці інженерів-технологів [Текст] / Т. А. Лазарєва // Пробл. інж.-пед. освіти: зб. наук. пр. / Укр. інж.-пед. акад. – Х., 2012. – Вип. 34-35. – С. 97–105.
73. Леонтьєв А. Н. Деятельность. Сознание. Личность / А. Н. Леонтьєв. – М.: Политиздат, 1982. – 254 с.,
74. Липский И.А. Социальная педагогіка : Методологический анализ : [Монография] / И.А. Липский. – М. : ТЦ Сфера, 2004. – 320 с.
75. Лобашев В.Д. Структурный подход к моделированию ведучих элементов процесса обучения / В.Д. Лобашев // Инновации в образовании. – 2006. – No 3. – С. 99-111.
76. Логіка та методологія наукового пізнання [Електронний ресурс] – Київ, 2007. – Режим доступу: http: //refine.org.ua/.
77. Лодатко Є. О. Моделювання педагогічних систем і процесів [текст]: монографія / Євген Олександрович Лодатко. – Слов'янськ: СДПУ, 2010. – 148 с.
78. Лодатко Є.О. Педагогічні моделі, педагогічне моделювання і педагогічні вимірювання: that is that? / Є. О. Лодатко // Педагогіка вищої школи: методологія, теорія, технології // Вища освіта України: Теоретичний та науково-методичний часопис. У 2-х тт. – Вип 3. – 2011. – Т. 1. – С. 339–344.
79. Лукіна Т.О. Педагогічна діагностика: завдання, методи, інструменти: навчально-методичні матеріали до модуля / Т. О. Лукіна. – К.: Проект "Рівний доступ до якісної освіти в Україні", 2007. – 59 с.
80. Майоров А.Н. Теория и практика создания тестов для системы образования / А.Н.Майоров. – М. : Интеллект-Центр, 2002. – 296 c
81. Мануйлов В. Сучасні технології в інженерній освіті / Мануйлов В., Федоров І., Благовіщенська М. // Вища освіта в Росії.-2003 .- No 3.-С.117-123.
82. Масляк П. О. Хрестоматія з географії України. Соляна промисловість. Хлібопекарна промисловість. Рибальство – [Електронний ресурс]. Режим доступу: http://geoknigi.com/book_view.php?id=440
83. Машкін М.І. Молоко і молочні продукти. – К.: Урожай, 1996. – 336 с.
84. Методи педагогічних досліджень // Бібліотека он-лайн [Електронний ресурс] – Київ, МОН, 2007. – Режим доступу: http://www.readbookz.com/book/
85. Мерко У.Т. Технология мукомольного и крупяного производства. – М.: Агропромиздат, 1989. – 289 с.
86. Методика викладання фізики як педагогічна наука, її зміст і завдання // Лекції та семінари [Електронний ресурс] – Режим доступу: http://fizmet.iatp.org.ua/L1.htm/
87. Методичні рекомендації до виконання науково-дослідної роботи та оформлення її результатів для студентів спеціальності 6601/2 «Менеджмент державних установ» та студентів магістерської програми «Державне управління економікою» очної та заочної форми навчання / Укладачі Д.М. Котенок та В.І. Усик. – К.: КНЕУ, 2012. – с. 105
88. Методичні рекомендації зі складання тестових завдань / В. П. Сергієнко, Л. О. Кухар. – К., НПУ, 2011. – 41 с.
89. Методологія і методика соціально-педагогічних досліджень. – Ніжин: НДПУ ім. Гоголя, 2002. – 287 с.
90. М'ясна промисловість [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://uk.wikipedia.org/wiki/М'ясна_промисловість
91. Навчально-методичне забезпечення діяльності вищого навчального закладу [Електронний ресурс]. Режим доступу: http://uastudent.com/navchalno-metodychne-zabezpechennja-zakladu
92. Наукові праці Національної бібліотеки України імені В.І. Вернадського. Вип. 27 / НАН України, Нац. б-ка України ім. В.І. Вернадського, Асоц. б-к України. – К., 2010. – 388 с. – Режим доступу: http://archive.nbuv.gov.ua/portal/soc_gum/Pav/2011_18/18-15.pdf
93. Національне рейтингове агентство «Рюрік» Огляд кондитерського ринку України за 2012 рік, 23 с. [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://www.rurik.com.ua/documents/research/Confect_2012_review.pdf
94. Наследов А.Д. Математические методы психологического исследования. Анализ и интерпретация данных. Учебное пособие. / А.Д. Наследов. – 4-е издание, стереотипн. – СПб.: 2012. – 392 с.
95. Новиков П.Н., Зуев В.М. Опережающее профессиональное образование: Научно-практическое пособие. - М.: РГАТ и З, 2000. - 260 с.
96. Образцов П.И., Ахулкова А.И., Черниченко О.Ф. Проектирование и конструирование профессионально-ориентированной технологи обучения: Учебно-методическое пособие / Под общ.ред. професора П.И. Образцова – Орел: ОГУ, 2003. – 94 с.
97. Общая технология пищевых производств / Под ред. Ковальской Л.Г. –К.: Колос, 2000. – 752 с.
98. Ожегов С. И. Словарь русского языка / Под ред. докт. филол. наук, проф. Н. И. Конрада. — М.: Советская энциклопедия, 1970. — 1780 с.
99. Околелов О.П. Сучасні технології навчання у вузі / Околелов О.П. // Вища освіта в Росії. -- 1994. - No 2. - С. 45-50
100. Оленев А.И. Технология и оборудование в производстве мороженого / Оленев А.И. – М.: Пищевая промышленность, 1999. – 343 с.
101. Основи педагогічного оцінювання: [навчально- методичний посібник] / Т.М.Канівець. – Ніжин: Видавець ПП Лисенко М.М., 2012. — 102 с.
102. Папковская П.А. Методология научных исследований / Папковская П.А. – Минск: Информпресс, 2002. – 171 с.
103. Педагогіка вищої школи. – К.: Знання, 2005. – 400 с.
104. Педагогічний словник / [ред.-упоряд. М. Ярмаченко]. – К.: Педагогічна думка, 2001. – 514 с.
105. Пермінова А. Особливості методики професійного навчання майбутніх інженерів-педагогів швейного профілю / А. Пермінова // Гуманізація навчально-виховного процесу: зб. наук. праць. – Вип. ХLVІІІ. – Слов’янськ: СДПУ, 2009. – С. 67–71
106. Перцевий Ф.В. та ін. Технологія продукції харчових виробництв: Навч. посібник / Ф.В. Перцевий, Н.В. Камсуліна, М.Б. Колеснікова, М.О. Янчева, П.В. Гурський, Л.М. Тіщенко – Харків: ХДУХТ, 2006. – 318 с.
107. Підготовка до професійного навчання і праці (психолого-педагогічні основи): [навч.-метод. посіб. / за ред. Г.О. Балла, П.С. Перепелиці, В.В. Рибалки]. – К.: Наукова думка, 2000. – 188 с.
108. Пілюшенко В.Л., Шкрабан І.В., Славенко І.В., Наукове дослідження: організація, методологія, організаційне забезпечення. – К.: Лібра, 2004. – 342 с.
109. Пышкало А. М. Методическая система обучения геометрии в начальной школе: авторский доклад по монографии «Методика обучения элементам геометрии в начальных классах», представленной на соискание... д-ра пед. наук / Анатолий Михайлович Пышкало – М.: Академия пед. наук СССР, 1975. – 60 с.
110. Пидкасистый П.И., Коротяев Б.И. Организация деятельности ученика на уроке / Пидкасистый П.И., Коротяев Б.И. – М., 1985.- С. 216.
111. Про інноваційну діяльність: Закон України No 40-IV вiд 04.07.2002 р. зі змінами та доповненнями [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://zakon.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?nreg=40-15.
112. Проблеми та перспективи харчової промисловості [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://www.harchovyk.com/content/detail/192
113. Проблемна лекція [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://pidruchniki.com/10990214/pedagogika/problemna_lektsiya
114. Процесс европейской интеграции и его влияние на систему профессионального образования: Коллективная монография. / Под ред: Шамрай Н.Щ. - М.:ИТО, 2003. – 136 с.
115. Психологія і педагогіка. Проведення індивідуального заняття за методом аналізу конкретних навчальних ситуацій (case study): Навчально- методичний посібник – Львів: ЛІБС УБС НБУ, 2012. – 145 с.
116. Психолого-педагогічний експеримент [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://lib.chdu.edu.ua/pdf/posibnuku/327/8.pdf
117. Пугачев В.П. Тесты, деловые игры, тренинги в управлении персоналом / В. П. Пугачев. – М. : Аспект Прес, 2000. – 285 с.
118. Пучкова Л.И. Технология хлеба, кондитерских и макаронных изделий: Учебник / Пучкова Л.И. – С.-Пб: ГИОРД, 2005. – 557 с.
119. Реан А. А. Психология и педагогика / А. А. Реан, Н. В. Бордовская, С. И. Розум. – СПб.: Питер, 2002. – 432 с.
120. Рогов И.А. Общая технология мяса и мясопродуктов / Рогов И.А., Забашта А.Г., Козюлин Г.П. – М.: Колос, 2000. – 367 с.
121. Романовська М.Б. Метод проектів у навчальному процесі (методичний посібник) / Романовська М.Б. – Х.: Веста: Видавництво «Ранок», 2007. – 160 с.
122. Российская педагогическая энциклопедия: [в 2 т.] / [гл. ред. В. В. Давыдов]. – М.: Большая Российская энциклопедия: в 2 т. , 1999.– 672 с.
123. Рубинштейн С. Л. Проблемы общей психологии / С. Л. Рубинштейн. –М.: Педагогика, 1976. – 416 с.
124. Самохвалова С.Ю. Методологические и теоретические аспекты исследования воспитания в системе высшего профессионального образования / Самохвалова С.Ю. // Известия Южного Федерального Университета. – 2008. -No3. – С.48-58
125. Сапронов А.Г. Технология сахара и сахаристых веществ / Сапронов А.Г. - М.: Агропромиздат, 1989. - 288 с.
126. Семакова Т. О. Інформаційно-діяльнісний підхід до формування умінь і навичок самоосвітньої діяльності студентів / Т. О. Семакова, Г. Ф. Сафонова // Вісник Чернігівського національного педагогічного університету. Серія: Педагогічні науки. - 2017. - Вип. 146. - С. 88-92. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/VchdpuP_2017_146_21
127. Сидорчук Л.А. Навчальна програма з дисципліни “Основи ергономіки” для студентів вищих навчальних педагогічних закладів // автор-укладач Л.А. Сидорчук. За загальною редакцією Корця М.С. – К.: НПУ імені М.П. Драгоманова, 2011. – 30 с.
128. Сирохман І. В. Товарознавство харчових продуктів функціонального призначення / І. В. Сирохман, В. М. Завгородня. – К.: Центр навчальної літератури, 2009. – 544 с.
129. Стадников В.Н., Остапчук Н.В. Общая технология пищевых продуктов / Стадников В.Н., Остапчук Н.В. – К.: Вища школа, 1980. – 303 с.
130. Скаткин М.Н. Активная познавательная деятельность учащихся / Михаил Николаевич Скаткин. – М. : Народное образование, 1996. – 276 с., с.55
131. Скварок М.Ю. Особливості професійної підготовки майбутніх інженерів-педагогів з проектування одягу / М.Ю. Скварок // Методика інженерної та інженерно-педагогічної освіти. Наукові записки. Серія: Педагогіка. — 2011. — No 3. – 338 с.
132. Слєпкань З. І. Наукові засади педагогічного процесу у вищій школі: Навч. посіб. / З. І. Слєпкань – К.: Вища шк., 2005. – 239 с.
133. Словник [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://histua.com/slovnik/m/metodologiya
134. Советский энциклопедический словарь. – М.: Большая российская энциклопедия, 2002.
135. Соціолого-педагогічний словник / [За ред. В. В. Радула]. – К.: «Ексоб», 2004. – 304 с.
136. Стандарт вищої освіти України: рівень вищої освіти – перший (бакалаврський), ступінь вищої освіти – бакалавр, галузь знань – 01 «Освіта», спеціальність – 015.21 «Професійна освіта (Харчові технології)». – Проект. Вид. офіц. – Київ, 2017. – 22 с.
137. Стогній А.Ю. Аналіз інновацій в галузі харчових технологій / А. Ю. Стогній // Науковий часопис Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова. Серія No 5 Педагогічні науки: реалії та перспективи. – Випуск 39: збірник наукових праць / за наук. ред. Д. Е. Кільдерова. – К.: Вид-во НПУ імені М. П. Драгоманова, 2013. – 285 с., С. 204 – 209. – Режим доступу: http://enpuir.npu.edu.ua/handle/123456789/9444
138. Стогній А. Ю. Методологічні підходи до навчальної дисципліни «Загальні технології харчових виробництв» у процесі підготовки майбутніх педагогів професійного навчання / А. Ю. Стогній // Наукові записки. – Випуск 9. – Серія: Проблеми методики фізико-математичної і технологічної освіти. Частина 3. – Кіровоград: РВВ КДПУ ім. В. Винниченка, 2016. – 236 с., С. 110 –114. – Режим доступу: http://enpuir.npu.edu.ua/handle/123456789/14560
139. Стогній А. Ю. Обґрунтування інформаційного обсягу навчального матеріалу з харчових технологій для підготовки майбутніх педагогів професійного навчання / А. Ю. Стогній // Наукові записки. – Випуск 132. – Серія: Педагогічні науки. – Кіровоград: РВВ КДПУ ім. В. Винниченка, 2014. – 344 с., С. 154 – 158. – Режим доступу: http://enpuir.npu.edu.ua/handle/123456789/9442
140. Стогній А. Ю. Особливості конструювання тестів для технічних дисциплін на прикладі навчальної дисципліни «Харчові технології» / А. Ю. Стогній // Вища освіта України: теоретичний та науково-методичний часопис. No2 (додаток 2) – 2013 р. – Тематичний випуск «Науково-методичні засади управління якістю освіти у вищих навчальних закладах» - Луцьк: СПД Гадяк Ж.В., друкарня «ВолиньПоліграф» ТМ. – 488 с., С. 332-337. – Режим доступу: http://enpuir.npu.edu.ua/handle/123456789/9443
141. Стогній А. Ю. Підготовка майбутніх педагогів професійного навчання з харчових технологій на засадах випереджаючої освіти / А. Стогній // Наукові записки. – Випуск 7 (1). – Серія: Проблеми методики фізико-математичної та технологічної освіти. – Кіровоград: РВВ КДПУ ім. В. Винниченка, 2016. – С. 54 – 56. – Режим доступу: http://enpuir.npu.edu.ua/handle/123456789/9441
142. Стогній А. Ю. Програма вибіркової навчальної дисципліни (за вибором університету) «Виробниче навчання» Напрям підготовки 6.010104 Професійна освіта (за профілем «Харчові технології») / Н. М. Зубар, А. Ю. Стогній – К.: НПУ імені М.П. Драгоманова, 2016. – 18 с. – Режим доступу: http://enpuir.npu.edu.ua/handle/123456789/7288
143. Стогній А. Ю. Програма нормативної навчальної дисципліни «Харчові технології» / Н. М. Зубар, А. Ю. Стогній – К.: НПУ імені М. П. Драгоманова, 2014. – 21 с. – Режим доступу: http://enpuir.npu.edu.ua/handle/123456789/10520
144. Стогній А. Ю. Програма вибіркової навчальної дисципліни (за вибором університету) «Виробниче навчання» Напрям підготовки 6.010104 Професійна освіта (за профілем «Готельно-ресторанна справа») / Н. М. Зубар, А. Ю. Стогній – К.: НПУ імені М.П. Драгоманова, 2016. – 15 с. – Режим доступу: http://enpuir.npu.edu.ua/handle/123456789/11997
145. Стогній А. Ю. Сучасний стан проблеми підготовки викладачів практичного навчання з харчових технологій / А. Ю. Стогній // Науковий часопис НПУ імені М. П. Драгоманова. Серія No 5 Педагогічні науки: реалії та перспективи. – Випуск 38: збірник наукових праць / за ред. Д. Е. Кільдерова. – К.: Вид-во НПУ імені М. П. Драгоманова, 2013. – 287 с., С. 209 – 215. – Режим доступу: http://enpuir.npu.edu.ua/handle/123456789/9435
146. Сучасні освітні технології [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://stud.com.ua/46462/pedagogika/suchasni_osvitni_tehnologiyi
147. Твердохлеб Г.В. Технология молока и молочных продуктов / Твердохлеб Г.В. – М.: Агропромиздат, 1991. – 463 с.
148. Технологія вина: Підручник / Г.Г. Валуйко, В.А. Домарецький, В.О. Загоруйко. – К.: НУХТ, 2003. – 588 с.
149. Технология полуфабрикатов из мяса птицы. – М.: Колос, 2002. – 197 с.
150. Теорія і методика професійної освіти [Електронний ресурс]. Режим доступу: http://pidruchniki.com/1280052855056/pedagogika/realizatsiya_diyalnisnogo_pidhodu_navchanni
151. Теоретична педагогіка. Зміст навчання [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://stud.com.ua/17985/pedagogika/zmist_navchannya
152. Теоретичні основи добору змісту та методів навчання [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://ito.vspu.net/ENK/MVOIT/lekcii/tema_2.htm
153. Технології професійно-педагогічної підготовки майбутніх учителів: Навчальний посібник /За ред. О.А.Дубасенюк. – Житомир: Житомир. держ. пед.ун-тет, 2001. – 384с.
154. Технологія: освітньо-професійних комплекс: галузь знань 0101 – Педагогічна освіта, напрям підготовки 010103 – Технологічна освіта, освітньо- кваліфікаційний рівень – 6.010103 «Бакалавр технологічної освіти» / [упоряд.: М. С. Корець, Т. Б. Гуменюк, А. І. Макаренко, О. П. Гнеденко]; за ред. доктора пед. наук, проф.. М. С. Корця. – К.: НПУ. – Ч. ІІ – 2010. – 400 с.
155. Технологія наукових досліджень. – Харків: Інжек, 2005. – 58 с.
156. Технології професійно-педагогічної підготовки майбутніх учителів: Навчальний посібник /За ред. О.А.Дубасенюк. – Житомир: Житомир. держ. пед.ун-тет, 2001. – 384с.
157. Технология переработки жиров / под. ред. Арутинина А.С. - М.: Агропромиздат, 1991. – 308 с.
158. Тимощук І.І. Загальна технологія м'яса і м'ясопродуктів / Тимощук І.І. – К.: Урожай, 1992. – 159 с.
159. Товажнянський Л.Л. Загальна технологія харчової промисловості у прикладах та задачах. Підручник / Товажнянський Л.Л., Бухкало С.І., Капустенко П.О. та ін. – К.: Центр учбової літератури, 2011. – 832 с.
160. Українська радянська енциклопедія [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://leksika.com.ua/16710225/ure/konservna_promislovist
161. Усе про мотивацію / уклад. А. Г. Дербеньова. — Х.: Вид. група «Основа», 2012. — 207 с.: схеми, рис., табл. — (Серія «Золота педагогічна скарбниця»).
162. Фатхутдинов P.A. Инновационный менеджмент / Фатхутдинов P.A. С.Пб.: Питер. 2002. - 400 с.
163. Фіцула М. М. Педагогіка: [навчальний посібник для студентів вищих педагогічних закладів освіти] / М. М. Фіцула. – К.: Видавничий центр «Академія», 2000. – 544 с.
164. Философский энциклопедический словарь. – М.: Сов. Энциклопедия, 1983. – 840 с.
165. Фридман Л. М., Кулагина И. Ю. Психологический справочник учителя. / Фридман Л. М., Кулагина И. Ю. – М.: Просвещение, 1991. – 288 с.
166. Фролова Н. Е. Основи конструювання нових харчових продуктів: курс лекцій / Н. Е. Фролова. – К. : НУХТ, 2010. – 207 с.
167. Харчова промисловість [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://uk.wikipedia.org/wiki/Харчова_промисловість. - Назва з екрана.
168. Харчова промисловість [Електронний ресурс]. – Режим доступу:
169. Харчові технології у прикладах і задачах: Підручник / Л.Л. Таважнянський, С.І. Бухкало, П.О. Капустенко та ін.; М-во освіти і науки України, Нац. техн. ун-т "Харк. політех. ін-т". - Київ: Центр учбової літератури, 2008. – 575 с.
170. Хуторской А.В. Ключевые компетенции как компонент личностно-ориентированной парадигмы образования / А.В. Хуторской // Ученик в общеобразовательной школе. – М.: ИОСО РАО, 2002. – с. 135-157.
171. Челышкова М. Б. Теория и практика конструирования педагогических тестов. Уч. Пособие / Челышкова М. Б. — М.: Логос, 2002. – с. 5-6
172. Шамова Т.И. Избранное. – М.: Центральное издательство, 2004. – 320 с.
173. Шарипов Ф.В. Профессиональная компетентность преподавателя вуза / Ф.В. Шарипов // Высшее образование сегодня. – No1, 2010. – с.73
174. Шейко В.М., Кушнаренко Н.М. Організація та методика науково-дослідної діяльності / Шейко В.М., Кушнаренко Н.М. – К.: Знання-Пресс, 2002. – 289 с.
175. Шишов С.Е. Школа: мониторинг качества образования / С.Е. Шишов, В.А. Кальней. – М.: Педагогическое общество России, 2000. – 316 с.
176. Шкворець О.В. Підготовка майбутніх учителів трудового навчання до моделювання і проектування одягу: автореф. дис. канд. пед. наук. – Чернігів, 2011. – 24 с.
177. Шумпетер Й. А. Теория экономческого развития (Исследование предпринимательской прибыли, капитала и цикла конъюнктуры): Пер. с нем. / Й. А. Шумпетер. – М.: Прогресс, 1982. – 453 с
178. Якубовський М., Щук В. Інфраструктура – фактор прискорення інноваційного розвитку промисловості / Якубовський М., Щук В. // Економіка України. – 2007. – No2. – С. 27–38
179. Carroll J.B. Human cognitive abilities: A survey of factor analytic studies. — Cambridge, England: Cambridge University Press, 1993. — 819 p.
180. Cultivating a personalized education for every student. [Electronic resource]. - Access mode: http://gorodschool.by/index.php?id=2175
181. Quality education and competencies for life / Workshop 3 / Background Paper, 2004. – p. 6., с.6
182. Shaura A. Reasons of teaching model for future bachelors of food science and technology in the conditions of pedagogical universities / A.Y. Shaura // Topical questions of contemporary science: Collection of scientific articles. – Aspekt Publishing of Budget Printing Center, Taunton, MA 02780, United States of America, 2017. − P. 488−491. - ISBN 978-0-9988732-1-3 http://enpuir.npu.edu.ua/handle/123456789/14561
183. Shaura Alina. The formation of future teacher’s competencies in specialization "Food Technologies" for vocational and technical educational institutions / Alina Shaura // Intellectual Archive. – 2017. – Volume 6. – No. 2 (March/April). – Toronto: Shiny Word Corp., Canada. – PP. 146-151 http://enpuir.npu.edu.ua/handle/123456789/14562
184. Spector, J. Michael de la Teja, Ileana. ERIC Clearinghouse on Information and Technology Syracuse NY. Competencies for Online Teaching. –ERIC Digest. Competence, Competencies and Certification. – p.1.
Дисертація присвячена дослідженню проблем ефективності методики навчання харчових технологій майбутніх педагогів професійної освіти з використанням сучасних підходів та інноваційних форм організації фахової підготовки.
Проведено дослідження сучасних методологічних підходів в освіті, використання яких є найбільш доцільним у процесі фахової підготовки майбутніх педагогів професійної освіти у галузі харчових технологій, а саме: компетентнісного, технологічного, середовищного та інформаційно-діяльнісного. Розкрито сутність випереджаючої освіти, основні аспекти якої використовуються у процесі навчання майбутніх фахівців харчових технологій.
У роботі теоретично обґрунтовано та запропоновано модель методичної системи навчання харчових технологій майбутніх педагогів професійної освіти, розроблено та обґрунтовано методику навчання дисципліни «Загальні технології харчових виробництв», в основі якої лежать проблемні, розвивальні, інтерактивні та проектні технології навчання.
Досліджено теоретичні основи формування змісту навчальної дисципліни «Загальні технології харчових виробництв» шляхом опрацювання досягнень науково-технічного прогресу та інновацій у галузі харчових технологій, аналізу існуючого програмного забезпечення. Здійснено добір та структурування навчального матеріалу з харчових технологій та розроблено модульну навчальну програму дисципліни.
В дисертації проведено перевірку ефективності методики навчання харчових технологій майбутніх педагогів професійної освіти.

Диссертация посвящена исследованию проблем эффективности методики обучения пищевых технологий будущих педагогов профессионального образования с использованием современных подходов и инновационных форм организации профессиональной подготовки.
Проведено исследование современных методологических подходов в образовании, использование которых наиболее целесообразным в процессе профессиональной подготовки будущих педагогов профессионального образования в области пищевых технологий, а именно: компетентностного, технологического, средового и информационно-деятельностного. Раскрыта сущность опережающего образования, основные аспекты которого используются в процессе обучения будущих специалистов пищевых технологий.
В работе теоретически обоснована и предложена модель методической системы обучения будущих педагогов профессионально-технических учебных заведений, которая включает в себя следующие блоки: опорно-целевой, содержательно-процессуальный и результативный, которые являются взаимосвязанными и дополняющими друг друга.
В опорно-целевом блоке определяются субъект обучения, цель и задачи, современные дидактические принципы и методологические подходы. Содержательно-процессуальный блок модели методической системы обучения пищевых технологий будущих педагогов профессионального образования включает содержание, формы, технологии и средства обучения пищевых технологий. Последний результативный блок включает в себя оценку качества знаний и уровня подготовленности субъектов обучения по пищевым технологиям.
Разработана и обоснована методика обучения дисциплине «Общие технологии пищевых производств» на основе опережающего образования, в основе которой лежат проблемные, развивающие, интерактивные и проектные технологии обучения.
Исследованы теоретические основы формирования содержания учебной дисциплины «Общие технологии пищевых производств» путем обработки достижений научно-технического прогресса и инноваций в области пищевых технологий, анализа существующего программного обеспечения. Осуществлен отбор и структурирование учебного материала по пищевым технологиям и разработано модульную учебную программу дисциплины.
В диссертации проведена проверка эффективности методики обучения пищевых технологий будущих педагогов профессионального образования.
The Thesis is devoted to the research of problems facing the effectiveness of the methodology of teaching food technologies to future teachers of vocational education with the use of modern approaches and innovative forms of professional training organization.
The research of modern methodological approaches in education, the use of which is the most expedient in the process of professional training of future teachers of vocational education in the field of food technologies, namely: competence, technological, environmental and informational activity approaches have been studied. The essence of the proactive education, the main aspects of which are used in the process of training future specialists in food technologies, have been revealed.
The model of the methodological system of training future teachers of vocational and technical educational institutions, which includes the following units: support-target, content-procedural and productive being interconnected and complementary have been proposed and theoretically substantiated in the work.
In the support-target unit, the subject of training, the purpose and the tasks, and modern didactic principles and methodological approaches have been determined. The content-procedural unit of the model of the methodological system of teaching food technologies to future teachers of vocational education includes the content, forms, teaching technologies and means of teaching food technologies. The last-named productive unit includes the assessment of the quality of educational achievements and the level of expertise of the subjects of training in food technology.
The methodology for teaching the discipline «General Technologies of Food Production» on the basis of proactive education, based on problem, developmental, interactive and project teaching technologies, has been developed and substantiated.
The theoretical bases of formation of the content of the discipline «General Technologies of Food Production» by researching the achievements of scientific and technological progress and innovations in the field of food technologies, analyzing the existing software have been studied. The selection and structuring of educational material on food technologies have been made and a modular curriculum of the discipline has been developed.
The thesis examines the effectiveness of the methodology of teaching food technologies to future teachers of vocational education.
 
Date 2018-01-24T08:16:37Z
2018-01-24T08:16:37Z
2017
 
Type Thesis
 
Identifier Шаура, А. Ю. Методика навчання харчових технологій майбутніх педагогів професійної освіти : дис. … канд. пед. наук : 13.00.02 / Аліна Юріївна Шаура ; [Наук. кер. : Н. М. Зубар] ; Нац. пед. ун-т імені М. П. Драгоманова. – Київ, 2017. – 223 с.
http://enpuir.npu.edu.ua/handle/123456789/17610
 
Language uk
 
Publisher НПУ імнені М. П. Драгоманова