Запис Детальніше

Вплив діяльності українського центру з фізичної культури і спорту інвалідів "Інваспорт" на розвиток адаптивного спорту дітей з вадами зору в Україні

ENPUIR - електронний архів наукових публікацій Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Вплив діяльності українського центру з фізичної культури і спорту інвалідів "Інваспорт" на розвиток адаптивного спорту дітей з вадами зору в Україні
 
Creator Подгаєцький, А. В.
Березовський, В. А.
Мішаровський, Р. М.
 
Subject адаптивний спорт
адаптивна фізична культура
діти з вадами зору
спортивні секції інвалідів
корекція
адаптивный спорт
адаптивная физическая культура
дети с нарушениями зрения
спортивные секции инвалидов
коррекция
adaptivesports
adaptive physical education
children with visual impairments
disabledsports section
correction
376.352.03:796
 
Description У статті розглянуто особливості розвитку адаптивного спорту в Україні у роботі з дітьми, які мають вади зору. Визначено, що процес становлення адаптивного спорту тісно пов’язано з діяльністю українського центру з фізичної культури і спорту інвалідів "Інваспорт". Запропоновано рекомендації спрямовані на покращення фізкультурної, реабілітаційної, рекреаційної та спортивної роботи зі сліпими та слабозорими дітьми в Україні.
В статье рассмотрены особенности развития адаптивного спорта в работе со слепыми и слабовидящими детьми на Украине. Указано, что процесс становления адаптивного спорта тесно связан с деятельностью украинского центра по физической культуре и спорту инвалидов "Инваспорт". Предложены рекомендации направленные на улучшение физкультурной, реабилитационной, рекреационной и спортивной работы со слепыми и слабовидящими детьми в Украине.
The article discusses the features of adaptive sports in Ukraine in working with children who are visually impaired. Determined that the process of adaptive sports is closely connected with the activities of the Ukrainian Center for Physical Culture and Sports of the disabled "Invasport". The recommendations are aimed at improving the physical, rehabilitation, recreation and sports work with blind and visually impaired children in Ukraine.
 
Date 2019-02-14T14:48:50Z
2019-02-14T14:48:50Z
2012
 
Type Article
 
Identifier Подгаєцький, А. В. Вплив діяльності українського центру з фізичної культури і спорту інвалідів "Інваспорт" на розвиток адаптивного спорту дітей з вадами зору в Україні / А. В. Подгаєцький, В. А. Березовський, Р. М. Мішаровський // Науковий часопис Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова. Серія 19 : Корекційна педагогіка та спеціальна психологія : зб. наук. праць. – Київ : Вид-во НПУ імені М. П. Драгоманова, 2012. – Вип. 21. – С. 213-216.
http://enpuir.npu.edu.ua/handle/123456789/23171
 
Language uk
 
Publisher НПУ імені М. П. Драгоманова