Запис Детальніше

Інноваційно-кластерний розвиток як чинник зростання конкурентоспроможності економічних систем

Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Інноваційно-кластерний розвиток як чинник зростання конкурентоспроможності економічних систем
 
Creator Оніпко, Тетяна Анатоліївна
 
Subject кластер
інновація
інноваційний кластер
інноваційно-кластерний розвиток
конкурентоспроможність
сучасна ринкова економіка
інноваційна система
економічна система
глобалізація
 
Description Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата економічних наук за спеціальністю 08.00.01 – економічна теорія та історія економічної думки. – Вищий навчальний заклад Укоопспілки «Полтавський університет економіки і торгівлі», Полтава, 2019.
У дисертації здійснено постановку й запропоновано вирішення актуального для економіки України наукового завдання розробки теоретико-методологічних засад дослідження інноваційно-кластерного розвитку як чинника зростання конкурентоспроможності економічних систем.
Запропоновано концепцію інноваційно-кластерного розвитку, яка ґрунтується на поєднанні інноваційного та конкурентного підходів до формування кластерів та сприяє системному аналізу їх впливу на конкурентоспроможність регіональних та національних економічних систем. Для визначення та оцінки внутрішньо- та міжкластерних взаємозв’язків розроблено концептуальну модель інноваційного кластера, яка має універсальний характер внаслідок відображення базових елементів його внутрішнього та зовнішнього середовища на основі узагальнення світового практичного досвіду функціонування інноваційних кластерів.
 
Date 2019-05-31T13:35:14Z
2019-05-31T13:35:14Z
2019-05-27
 
Identifier http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/7046
 
Language ua