Запис Детальніше

Моделювання оцінки фінансової стійкості підприємства сфери послуг

Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Моделювання оцінки фінансової стійкості підприємства сфери послуг
 
Creator Лазоренко, Віталій Валерійович
 
Subject моделювання
фінансова стійкість
підприємство сфери послуг
методи оцінки фінансового стану
експертна система
 
Description Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата економічних наук за спеціальністю 08.00.11 – математичні методи, моделі та інформаційні технології в економіці. Вищий навчальний заклад Укоопспілки «Полтавський університет економіки і торгівлі», Полтава, 2019.
Дисертація присвячена теоретичному обґрунтуванню та розробці методичних підходів і практичних рекомендацій щодо моделювання оцінки фінансової стійкості підприємства сфери послуг.
У дисертаційній роботі проведено комплексне дослідження проблеми оцінювання фінансової стійкості та реалізовано нові методичні підходи до вирішення оцінки фінансової стійкості підприємства сфери послуг.
Досліджено сутність поняття «фінансової стійкості» та систематизовано трактування поняття «фінансова стійкість підприємства сфери послуг».
Запропонована формалізація оцінки сезонності за допомогою лінгвістичної змінної-кортежу, яка є узагальненням нечіткої множини. Коефіцієнт регіонального розташування запропоновано розглядати як випадкову величину, розподілену за нормальним законом, де математичне сподівання задає центр розташування, а середньоквадратичне відхилення характеризує відстань від об’єкту до центру розташування.
Розроблено економіко-математичну модель процесу оцінки фінансової стійкості шляхом розрахунку інтегрального показника фінансової стійкості підприємства сфери послуг.
Результати проведеного наукового дослідження впроваджені у діяльність комерційного підприємства «Виставковий комплекс «Чубинське».
 
Date 2019-05-31T13:51:08Z
2019-05-31T13:51:08Z
2019-05-27
 
Identifier http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/7047
 
Language ua