Запис Детальніше

Содержание белков, углеводов и липидов в клетках зеленых водорослей при кратковременных колебаниях температуры

Vernadsky National Library of Ukraine

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Содержание белков, углеводов и липидов в клетках зеленых водорослей при кратковременных колебаниях температуры
 
Creator Кирпенко, Н.И.
Усенко, О.М.
Мусий, Т.О.
 
Subject Экологическая физиология и биохимия водных растений
 
Description Исследована динамика общего содержания белков, углеводов и липидов у некоторых зеленых водорослей в ответ на влияние кратковременных колебаний температуры ± 10o.
Встановлено, що пiд впливом рiзких змiн температури в клiтинах зелених водоростей відбувається суттєвий перерозподіл кількості білків, вуглеводів та ліпідів. Коливання вмісту біохімічних компонентів залежать від віку культур і відрізняються значною видоспецифічністю. При зниженні температури спостерігаються тенденції до посилення синтезу вуглеводів, а при підвищенні — до зменшення вмісту ліпідів.
It has been found that sharp changes in the temperature result in reversible redistribution of the content of biochemical components in the cells of green algae, which is species-specific and depends on culture age. A decrease in the temperature results in the increase in the content of carbohydrates whereas its increase in the decrease in the content of lipids.
 
Date 2019-06-08T19:02:41Z
2019-06-08T19:02:41Z
2016
 
Type Article
 
Identifier Содержание белков, углеводов и липидов в клетках зеленых водорослей при кратковременных колебаниях температуры / Н.И. Кирпенко, О.М. Усенко, Т.О. Мусий // Гидробиологический журнал. — 2016. — Т. 52, № 5. — С. 54-64. — Бібліогр.: 14 назв. — рос.
0375-8990
http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/152218
[582.263:(547.96+577.114+577.115)] : 58.036
 
Language ru
 
Relation Гидробиологический журнал
 
Publisher Інститут гідробіології НАН України