Запис Детальніше

Определение зависимости фактора кооперативностн при плавлении ДНК от ионной силы

Vernadsky National Library of Ukraine

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Определение зависимости фактора кооперативностн при плавлении ДНК от ионной силы
 
Creator Козявкин, С.А.
Миркин, С.М.
Амирикян, Б.Р.
 
Subject Структура и функции биополимеров
 
Description Получены значения фактора кооперативности в широком диапазоне ионных сил. Показано, что при уменьшении концентрации натрия от 1 до 0,01 М величина фактора кооперативности падает на три порядка, причем при высоких ионных силах она изменяется слабее, чем при низких.
Отримано значення фактора кооперативності в широкому діапазоні іонних сил. Показано, що при зменшенні концентрації натрію від 1 до 0,01 М величина фактора кооперативності падає на три порядки, причому за високих іонних сил вона змінюється слабкіше, ніж за низьких.
The melting temperatures for the d(AT)₂₄·d(AT)₂₄ stretch located inside the DNA helix or terminally have been determined in a wide range of the ionic strength values (0.01–1 M Na⁺). The values of cooperativity factor were calculated from the shifts in the melting temperature of the stretch due to its different boundary conditions. With a decrease of the sodium concentration from 1 to 0.01 M the cooperativity factor has dropped by three orders of magnitude, its change being less pronounced at high ionic strengths than at low ones.
 
Date 2019-06-12T17:02:50Z
2019-06-12T17:02:50Z
1986
 
Type Article
 
Identifier Определение зависимости фактора кооперативностн при плавлении ДНК от ионной силы / С.А. Козявкин, С.М. Миркин, Б.Р. Амирикян // Биополимеры и клетка. — 1986. — Т. 2, № 3. — С. 124-129. — Бібліогр.: 9 назв. — рос.
0233-7657
DOI:http://dx.doi.org/10.7124/bc.0001A7
http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/152737
577.323.4
 
Language ru
 
Relation Биополимеры и клетка
 
Publisher Інститут молекулярної біології і генетики НАН України