Определение зависимости фактора кооперативностн при плавлении ДНК от ионной силы
Vernadsky National Library of Ukraine
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Определение зависимости фактора кооперативностн при плавлении ДНК от ионной силы
|
|
Creator |
Козявкин, С.А.
Миркин, С.М. Амирикян, Б.Р. |
|
Subject |
Структура и функции биополимеров
|
|
Description |
Получены значения фактора кооперативности в широком диапазоне ионных сил. Показано, что при уменьшении концентрации натрия от 1 до 0,01 М величина фактора кооперативности падает на три порядка, причем при высоких ионных силах она изменяется слабее, чем при низких.
Отримано значення фактора кооперативності в широкому діапазоні іонних сил. Показано, що при зменшенні концентрації натрію від 1 до 0,01 М величина фактора кооперативності падає на три порядки, причому за високих іонних сил вона змінюється слабкіше, ніж за низьких. The melting temperatures for the d(AT)₂₄·d(AT)₂₄ stretch located inside the DNA helix or terminally have been determined in a wide range of the ionic strength values (0.01–1 M Na⁺). The values of cooperativity factor were calculated from the shifts in the melting temperature of the stretch due to its different boundary conditions. With a decrease of the sodium concentration from 1 to 0.01 M the cooperativity factor has dropped by three orders of magnitude, its change being less pronounced at high ionic strengths than at low ones. |
|
Date |
2019-06-12T17:02:50Z
2019-06-12T17:02:50Z 1986 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Определение зависимости фактора кооперативностн при плавлении ДНК от ионной силы / С.А. Козявкин, С.М. Миркин, Б.Р. Амирикян // Биополимеры и клетка. — 1986. — Т. 2, № 3. — С. 124-129. — Бібліогр.: 9 назв. — рос.
0233-7657 DOI:http://dx.doi.org/10.7124/bc.0001A7 http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/152737 577.323.4 |
|
Language |
ru
|
|
Relation |
Биополимеры и клетка
|
|
Publisher |
Інститут молекулярної біології і генетики НАН України
|
|