Запис Детальніше

Разработка амперометрического ферментного биосенсора на основе углеродного волокна и иммобилизованой глюкозооксидази

Vernadsky National Library of Ukraine

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Разработка амперометрического ферментного биосенсора на основе углеродного волокна и иммобилизованой глюкозооксидази
 
Creator Данилейко, Л.В.
Щувайло, О.Н.
Архипова, В.Н.
Солдаткин, А.П.
Дзядевич, С.В.
 
Subject Молекулярна та клітинна біотехнології
 
Description Разработан глюкозний амперометрический биосенсор, изучены его характеристики и определены оптимальные условия для получения активной мембраны с глюкозооксидазой. Показано, что изменения концентрации фонового электролита и изменения буферной емкости незначительно влияют на величину отклика биосенсора, оптимум работы углеродного электрода с иммобилизо­ванной глюкозооксидазой наблюдается при рН 7,2. Глюкозный микробиосенсор характеризуется линейной зависимостью величины отклика от концентрации глюкозы в диапазоне 0–8 мМ. Минимально определяемая с его помощью концентрация составляет 0,03 мМ. Разработанный биосенсор рекомендуется использовать в пищевой промышленности для контроля и оптимизации биотехнологических процессов.
Розроблено глюкозний амперометричний біосенсор, вивчено його характеристики та визначено оптимальні умови для отримання активної мембрани з глюкозооксидазою. Встанов­лено, що зміна концентрації фонового електроліту в буфері та зміна буферної ємності несуттєво впливають на величину відгуку біосенсора, оптимум роботи карбонового електроду з іммобілізованою глюкозооксидозою спостерігається при рН 7,2. Глюкозному мікробіосенсору притаманна лінійна залеж­ність величини відгуку від концентрації глюкози в діапазоні 0–8 мМ. Мінімальна порогова концентрація, яку можна визначити за його допомогою, складає 0,03 мМ. Створений біосенсор рекомендується використовувати в харчовій промис­ловості для контролю та оптимізації біотехнологічних про­цесів.
A glucose amperometric biosensor has been developed, its characteristics being studied. The stipulation of obtaining active membrane based on glucose oxidase has been optimized. The changes in both background electrolyte concentration and buffer capacity have been shown to affect the biosensor response insufficiently. The optimum pH is found to be 7.2. The biosensor dynamic range is shown to be of 0–8 mM, the detection limit of 0.03 mM. The biosensor developed is recommended for the application in food industry to control and optimize biotechnological processes.
 
Date 2019-06-18T12:05:07Z
2019-06-18T12:05:07Z
2003
 
Type Article
 
Identifier Разработка амперометрического ферментного биосенсора на основе углеродного волокна и иммобилизованой глюкозооксидази / Л.В. Даниленко, О.Н. Щувайло, В.Н. Архипова, А.П. Солдаткин, С.В. Дзядевич // Вiopolymers and Cell. — 2003. — Т. 19, № 1. — С. 76-80. — Бібліогр.: 15 назв. — рос.
0233-7657
DOI:http://dx.doi.org/10.7124/bc.00063E
http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/156364
577.15; 573.6
 
Language ru
 
Relation Біополімери і клітина
 
Publisher Інститут молекулярної біології і генетики НАН України