Запис Детальніше

Solvent-free microwave extraction of essential oil from dried basil (Ocimum basilicum L.) leaves

Електронний науковий архів Науково-технічної бібліотеки Національного університету "Львівська політехніка"

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Solvent-free microwave extraction of essential oil from dried basil (Ocimum basilicum L.) leaves
Мікрохвильова екстракція без розчинника ефірних олій із висушеного листя базиліку (Ocimum basilicum L.)
 
Creator Kusuma, Heri Septya
Putri, Ditta Kharisma Yolanda
Dewi, Intan Ekawati Puspa
Mahfud, Mahfud
 
Contributor Institut Teknologi Sepuluh Nopember, Surabaya, Indonesia
 
Subject Ocimum basilicum L.
мікрохвильова екстракція без розчинника
мікрохвильова гідродистиляція
базилікова олія
цитраль
Ocimum basilicum L.
solvent-free microwave extraction
microwave hydrodistillation
basil oil
citral
 
Description За допомогою мікрохвильової екстракції без
розчинника (SFME) проведено екстракцію ефірних олій з листя
базиліка. Визначено вплив параметрів на вихід олії. Отримані
результати порівнювали з результатами, отриманими методом
мікрохвильової гідродистиляції (MHD). Показано, що SFME
метод забезпечує більш високий вихід та зменшує тривалість
екстракції. З використанням газової хроматографії–масової
спектроскопії (GC-MS) було встановлено, що найбільший вміст
в базилічній олії компонентів E-цитраль та Z-цитраль.
Визначено оптимальні умови одержання базилікової олії.
In this study, the extraction of essential oils
from basil leaves by solvent-free microwave extraction
(SFME) was conducted. The effect of some parameters of
SFME method on the basil oil yield was determined. The
obtaining results were compared to those obtained via
microwave hydrodistillation (MHD) method. It was
shown that SFME method provides higher yield and faster
extraction time. Using GC-MS analysis it was found that
basil oil has the highest content of E-citral and Z-citral.
The optimal operating conditions for the basil oil
extraction were determined.
 
Date 2019-06-21T07:57:59Z
2019-06-21T07:57:59Z
2018-01-20
2018-01-20
 
Type Article
 
Identifier Solvent-free microwave extraction of essential oil from dried basil (Ocimum basilicum L.) leaves / Heri Septya Kusuma, Ditta Kharisma Yolanda Putri, Intan Ekawati Puspa Dewi, Mahfud Mahfud // Chemistry & Chemical Technology. — Lviv : Lviv Politechnic Publishing House, 2018. — Vol 12. — No 4. — P. 543–548.
http://ena.lp.edu.ua:8080/handle/ntb/45205
Solvent-free microwave extraction of essential oil from dried basil (Ocimum basilicum L.) leaves / Heri Septya Kusuma, Ditta Kharisma Yolanda Putri, Intan Ekawati Puspa Dewi, Mahfud Mahfud // Chemistry & Chemical Technology. — Lviv : Lviv Politechnic Publishing House, 2018. — Vol 12. — No 4. — P. 543–548.
 
Language en
 
Relation Chemistry & Chemical Technology, 4 (12), 2018
https://doi.org/10.1063/1.4938350
https://doi.org/10.1016/j.jiec.2017.09.047
https://doi.org/10.1016/j.indcrop.2014.01.035
https://doi.org/10.1016/j.indcrop.2017.12.060
http://dx.doi.org/10.1016/j.wdp.2016.05.004
https://doi.org/10.1016/j.fct.2007.09.105
https://doi.org/10.1016/j.supflu.2018.01.010
https://doi.org/10.1088/1755-1315/101/1/012014
https://doi.org/10.1088/1755-1315/101/1/012015
https://doi.org/10.7324/RJC.2017.1031763
https://doi.org/10.7324/RJC.2017.1011562
https://doi.org/10.1039/c6ra25894h
https://doi.org/10.1002/ffj.1829
https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2008.01.028
[1] Kusuma H., MahfudM.: AIP Conf. Proc., 2015, 1699, 050014.https://doi.org/10.1063/1.4938350
[2] Kusuma H., Altway A., MahfudM.: J. Ind. Eng. Chem., 2018,58, 343. https://doi.org/10.1016/j.jiec.2017.09.047
[3]Moncada J., Tamayo J., Cardona C.: Ind. Crops Prod., 2014, 54,175. https://doi.org/10.1016/j.indcrop.2014.01.035
[4] Kapadiya S., Parikh J., Desai M.: Ind. Crops Prod., 2018, 112,626. https://doi.org/10.1016/j.indcrop.2017.12.060
[5] SaripalleM.:World Dev. Perspect., 2016, 1, 12.http://dx.doi.org/10.1016/j.wdp.2016.05.004
[6] Burdock G., Carabin I.: Food Chem. Toxicol., 2008, 46, 433.https://doi.org/10.1016/j.fct.2007.09.105
[7] Rodrigues V., deMeloM., Portugal I., Silva C.: J. Supercrit. Fluids, 2018, 135, 263. https://doi.org/10.1016/j.supflu.2018.01.010
[8] Ismanto A. Kusuma H., MahfudM.: IOP Conf. Ser.: Earth Environ. Sci., 2017, 101, 012014. https://doi.org/10.1088/1755-1315/101/1/012014
[9] Kusuma H., MahfudM.: Int. Food Res. J., 2017, 24, 1697.
[10] Kusuma H., Altway A., MahfudM.: IOP Conf. Ser.: Earth Environ. Sci., 2017, 101, 012015. https://doi.org/10.1088/1755-1315/101/1/012015
[11] Pitojo S., Kemangi dan Selasih. Ungaran: Trubus Agriwidya,1996.
[12] Kusuma H., SyahputraM., Parasandi D. et al.: Rasayan J. Chem., 2017, 10, 861. https://doi.org/10.7324/RJC.2017.1031763
[13]MahfudM., Putri D., Dewi I. et al.: Rasayan J. Chem., 2017,10, 86. https://doi.org/10.7324/RJC.2017.1011562
[14] Kusuma H., MahfudM.: RSC Adv., 2017, 7, 1336.https://doi.org/10.1039/c6ra25894h
[15] Ferhat M., Meklati B., Chemat F.: Flavour Fragr. J., 2007, 22,494. https://doi.org/10.1002/ffj.1829
[16] Guenther E.: Essential Oils Volume IVB (in Bahasa Indonesia). Jakarta: Universitas Indonesia Press, 1990.
[17] Knox J.: Encyclopedia of Separation Science. Academic Press, Edinburgh 2000.
[18]Wang Y., You J., Yu Y. et al.: Food Chem., 2008, 110, 161.https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2008.01.028
[1] Kusuma H., MahfudM., AIP Conf. Proc., 2015, 1699, 050014.https://doi.org/10.1063/1.4938350
[2] Kusuma H., Altway A., MahfudM., J. Ind. Eng. Chem., 2018,58, 343. https://doi.org/10.1016/j.jiec.2017.09.047
[3]Moncada J., Tamayo J., Cardona C., Ind. Crops Prod., 2014, 54,175. https://doi.org/10.1016/j.indcrop.2014.01.035
[4] Kapadiya S., Parikh J., Desai M., Ind. Crops Prod., 2018, 112,626. https://doi.org/10.1016/j.indcrop.2017.12.060
[5] SaripalleM.:World Dev. Perspect., 2016, 1, 12.http://dx.doi.org/10.1016/j.wdp.2016.05.004
[6] Burdock G., Carabin I., Food Chem. Toxicol., 2008, 46, 433.https://doi.org/10.1016/j.fct.2007.09.105
[7] Rodrigues V., deMeloM., Portugal I., Silva C., J. Supercrit. Fluids, 2018, 135, 263. https://doi.org/10.1016/j.supflu.2018.01.010
[8] Ismanto A. Kusuma H., MahfudM., IOP Conf. Ser., Earth Environ. Sci., 2017, 101, 012014. https://doi.org/10.1088/1755-1315/101/1/012014
[9] Kusuma H., MahfudM., Int. Food Res. J., 2017, 24, 1697.
[10] Kusuma H., Altway A., MahfudM., IOP Conf. Ser., Earth Environ. Sci., 2017, 101, 012015. https://doi.org/10.1088/1755-1315/101/1/012015
[11] Pitojo S., Kemangi dan Selasih. Ungaran: Trubus Agriwidya,1996.
[12] Kusuma H., SyahputraM., Parasandi D. et al., Rasayan J. Chem., 2017, 10, 861. https://doi.org/10.7324/RJC.2017.1031763
[13]MahfudM., Putri D., Dewi I. et al., Rasayan J. Chem., 2017,10, 86. https://doi.org/10.7324/RJC.2017.1011562
[14] Kusuma H., MahfudM., RSC Adv., 2017, 7, 1336.https://doi.org/10.1039/P.6ra25894h
[15] Ferhat M., Meklati B., Chemat F., Flavour Fragr. J., 2007, 22,494. https://doi.org/10.1002/ffj.1829
[16] Guenther E., Essential Oils Volume IVB (in Bahasa Indonesia). Jakarta: Universitas Indonesia Press, 1990.
[17] Knox J., Encyclopedia of Separation Science. Academic Press, Edinburgh 2000.
[18]Wang Y., You J., Yu Y. et al., Food Chem., 2008, 110, 161.https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2008.01.028
 
Rights © Національний університет „Львівська політехніка“, 2018
©Kusuma H., Putri D., Dewi I., Mahfud M., 2019
 
Format 543-548
6
application/pdf
image/png
 
Coverage Lviv
 
Publisher Lviv Politechnic Publishing House