Degradation oxirane ring kinetics of epoxidized palm kernel oil- based crude oleic acid
Електронний науковий архів Науково-технічної бібліотеки Національного університету "Львівська політехніка"
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Degradation oxirane ring kinetics of epoxidized palm kernel oil- based crude oleic acid
Кінетика розкладу оксиранового кільця олеїнової кислоти на основі епоксидованої кісточкової пальмової олії |
|
Creator |
Jalil, Mohd Jumain
Jamaludin, Siti Khatijah Daud, Ahmad Rafizan Mohammad |
|
Contributor |
Universiti Teknologi Mara, Cawangan Pulau Pinang, Jalan Permatang Pauh, Malaysia
|
|
Subject |
олеїнова кислота
епоксидація розклад пальмова олія oleic acid epoxidation degradation palm oil |
|
Description |
Для одержання епоксидованої олеїнової кислоти проведено її епоксидування з використанням in situ пероксимурашиної кислоти (HCOOOH). Пероксимурашину кислоту одержано внаслідок змішування мурашиної кислоти (як кисневого носія) та пероксиду водню (як донора кисню). Встановлено, що епоксидне кільце є дуже реакційним, особливо в присутності кислоти, що дає можливість використовувати епоксид для синтезу інших сполук. Показано, що найбільш ймовірною побічною реакцією, яка виникає при епоксидуванні in situ, є реакція оксиранового кільця з мурашиною кислотою, що призводить до утворення побічних продуктів діола та α- гліколю. Досліджено розклад оксирану епоксиду та встановлено, що реакція є першого порядку щодо оксирану та другого порядку – щодо мурашиної кислоти. The epoxidation of oleic acid was carried out by using in situ generated performic acid (HCOOOH) to produce epoxidized oleic acid. Performic acid was formed by mixing formic acid (as oxygen carrier) and hydrogen peroxide (as oxygen donor). The epoxide ring is very reactive, especially in the presence of acidic condition making the epoxide a suitable intermediate for synthesis of other chemicals. The most likely side reaction that occurred in the in situ epoxidation is the reaction of oxirane ring with formic acid, which led to formation of diol and a-glycol as side products. Oxirane cleavage of the epoxide was studied and suggests first order in oxirane concentration and second order with respect to formic acid. |
|
Date |
2019-06-20T11:19:50Z
2019-06-20T11:19:50Z 2018-01-20 2018-01-20 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Jalil M. J. Degradation oxirane ring kinetics of epoxidized palm kernel oil- based crude oleic acid / Mohd Jumain Jalil, Siti Khatijah Jamaludin, Ahmad Rafizan Mohammad Daud // Chemistry & Chemical Technology. — Lviv : Lviv Politechnic Publishing House, 2018. — Vol 12. — No 3. — P. 296–299.
http://ena.lp.edu.ua:8080/handle/ntb/45185 Jalil M. J. Degradation oxirane ring kinetics of epoxidized palm kernel oil- based crude oleic acid / Mohd Jumain Jalil, Siti Khatijah Jamaludin, Ahmad Rafizan Mohammad Daud // Chemistry & Chemical Technology. — Lviv : Lviv Politechnic Publishing House, 2018. — Vol 12. — No 3. — P. 296–299. |
|
Language |
en
|
|
Relation |
Chemistry & Chemical Technology, 3 (12), 2018
https://doi.org/10.1016/j.ces.2007.04.038 https://doi.org/10.1016/j.cej.2012.11.055 https://doi.org/10.1016/j.cej.2011.05.018 https://doi.org/10.1080/00986448608911722 https://doi.org/10.1007/s11746-007-1187-5 https://doi.org/10.1007/BF02636065 https://doi.org/10.1016/j.cej.2008.07.016 https://doi.org/10.4028/www.scientific.net/AMR.906.125 [1] Gunstone F.: Fatty Acid and Lipid Chemistry. Aspen Publisher Inc., Maryland 1999. [2] Dinda S., Patwardhan A., Goud V., Pradhan N.: Bioresource Technol., 2007, 99, 3737. [3] Gound V., Pradhan N., Dinda S., Patwardhan A.: Chem. Eng. Sci., 2007, 62, 4065. https://doi.org/10.1016/j.ces.2007.04.038. [4]Wu G., Wang Y., Wang L. et al.: Chem. Eng. J., 2013, 215-216,306. https://doi.org/10.1016/j.cej.2012.11.055 [5] Santacesaria E., Tesser R., SerioM. et al.: Chem. Eng. J., 2011,173, 198. https://doi.org/10.1016/j.cej.2011.05.018 [6] Chou T.-C., Chang J.-Y.: Chem. Eng. Commun., 1986, 41, 253.https://doi.org/10.1080/00986448608911722. [7] Lin B., Yang L., Dai H., Yi A.: J. Am. Oil Chem. Soc., 2008, 85,113. https://doi.org/10.1007/s11746-007-1187-5 [8] Gan L., Goh S., Ooi K.: J. Am. Oil Chem. Soc., 1992, 69, 347.https://doi.org/10.1007/BF02636065 [9] Campanella A., Fontanini C., Baltanas A.: Chem. Eng. J., 2008,144, 466. https://doi.org/10.1016/j.cej.2008.07.016 [10] Jalil J., Mohammad N., Jamaludin S. et al.: Adv. Mat. Res.,2014, 906, 125.https://doi.org/10.4028/www.scientific.net/AMR.906.125 [1] Gunstone F., Fatty Acid and Lipid Chemistry. Aspen Publisher Inc., Maryland 1999. [2] Dinda S., Patwardhan A., Goud V., Pradhan N., Bioresource Technol., 2007, 99, 3737. [3] Gound V., Pradhan N., Dinda S., Patwardhan A., Chem. Eng. Sci., 2007, 62, 4065. https://doi.org/10.1016/j.ces.2007.04.038. [4]Wu G., Wang Y., Wang L. et al., Chem. Eng. J., 2013, 215-216,306. https://doi.org/10.1016/j.cej.2012.11.055 [5] Santacesaria E., Tesser R., SerioM. et al., Chem. Eng. J., 2011,173, 198. https://doi.org/10.1016/j.cej.2011.05.018 [6] Chou T.-C., Chang J.-Y., Chem. Eng. Commun., 1986, 41, 253.https://doi.org/10.1080/00986448608911722. [7] Lin B., Yang L., Dai H., Yi A., J. Am. Oil Chem. Soc., 2008, 85,113. https://doi.org/10.1007/s11746-007-1187-5 [8] Gan L., Goh S., Ooi K., J. Am. Oil Chem. Soc., 1992, 69, 347.https://doi.org/10.1007/BF02636065 [9] Campanella A., Fontanini C., Baltanas A., Chem. Eng. J., 2008,144, 466. https://doi.org/10.1016/j.cej.2008.07.016 [10] Jalil J., Mohammad N., Jamaludin S. et al., Adv. Mat. Res.,2014, 906, 125.https://doi.org/10.4028/www.scientific.net/AMR.906.125 |
|
Rights |
© Національний університет „Львівська політехніка“, 2018
©Jalil M., Jamaludin S., Daud A., 2018 |
|
Format |
296-299
4 application/pdf image/png |
|
Coverage |
Lviv
|
|
Publisher |
Lviv Politechnic Publishing House
|
|