Запис Детальніше

Автоматизована система керування технологічними процесами в SCADA системі TRACE MODE 6

Електронного архіву Харківського національного університету радіоелектроніки (Open Access Repository of KHNURE)

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Автоматизована система керування технологічними процесами в SCADA системі TRACE MODE 6
 
Creator Невлюдов, І. Ш.
Андрусевич, А. О.
Євсєєв, В. В.
Максимова, С. С.
Стародубцев, М. Г.
Невлюдова, В. В.
 
Subject інформаційні потоки
 
Description У навчальному посібнику викладено питання огляду структури інформаційних потоків сучасного виробництва та класифікації АСК ТП. Розглянуто структуру TRACE MODE 6, основні модулі й їх призначення, проведено аналіз сучасних SCADA систем та їх вибір в залежності від поставлених задач. Описані сучасні давачі та переграмовані логічні контролери для проектування АСК ТП в SCADA TRACE MODE 6.
Наведені приклади задач, які розв’язуються за допомогою SCADA TRACE MODE 6. Розглянуто механізм обміну даними та типи інтерфейсів, метод розподілених комплексів. Наведено опис посібника користувача та основний функціонал SCADA TRACE MODE 6, описані основні модулі й їх призначення, проаналізовані мови програмування Techno ST, Techno FBD, Techno SFC, Techno IL. Розглянуто приклади розв’язання типових задач з розробки АСК ТП, що постають перед технологами на виробництві.
Навчальний посібник призначений для студентів закладів вищої освіти за спеціальністю 151 – Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології, зокрема спеціалізацій: «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані ресурсозберігаючі технології. Альтернативна енергетика», «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології видобування нафти і газу», а також для фахівців в галузі автоматизації приладобудування.
 
Date 2019-07-05T13:51:56Z
2019-07-05T13:51:56Z
2018
 
Type Book
 
Identifier http://openarchive.nure.ua/handle/document/9562
 
Language uk
 
Publisher Криворізький коледж НАУ