Запис Детальніше

Чи є харчування більш освічених українців здоровішим?

eKMAIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Creator Андрєєва, Тетяна
Андреева, Татьяна
Andreeva, Tatiana
 
Date 2012-10-03T08:47:40Z
2012-10-03T08:47:40Z
2011
 
Identifier Андрєєва Т. І. Чи є харчування більш освічених українців здоровішим? / Т. І. Андрєєва // Вісник Львівського університету. Серія соціологічна. - 2011. - Вип. 5. - С. 267-275.
http://www.ekmair.ukma.kiev.ua/handle/123456789/1710
 
Description Food ftequency data from the 'Health and wellЬeing in transition' survey conducted in Ukraine in 2000 was considered Ьу gender, age and education. Positive tnends includs higher consumption Ьу more educated and younger individuals of fish, fruit, dairy products, and vitamins. Socia1 shaping is discussed as а mechanism of estaЬlishing new Ьealth Ьehavior patterns. More positive patterns were found in women. On the other hand, higher butter and meat consumption Ьу younger and more educated respondents is an alarming trend, which predicts further cardiovascular problems in Ukrainian population.
Розлянуто дані дослідження "Здоров'я та добробут в перехідних суспільствах" (2000 р.) щодо частоти вживання харчових nродукrів за статтю, вiком та освітою. Позитивні тенденції включають більше вживання молодшими та більш освіченими респондентами риби, фруктів, молочних продуктів та вітамінів. Серед жінок знайдено більше nозитивних тенденцій, ніж серед чоловіків. З іншого боку, вище вживання вершкового масла там м'яса серед молодших та більш освічених респондентів є загроз­ливою тенденцією, що прогнозує подальше ускладнення ситуації з серцево-судинними захворюваннями.
 
Language ua
 
Subject харчування
ризик серцево-судинних захворювань
соціально-економічний статус
градієнт за освітою
eating patterns
socioeconomic status
education gradient
cardiovascular risk
health
 
Title Чи є харчування більш освічених українців здоровішим?
 
Type Article
 
Relation Вісник Львівського університету. Серія соціологічна. - 2011. - Вип. 5.