Чи є харчування більш освічених українців здоровішим?
eKMAIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Creator |
Андрєєва, Тетяна
Андреева, Татьяна Andreeva, Tatiana |
|
Date |
2012-10-03T08:47:40Z
2012-10-03T08:47:40Z 2011 |
|
Identifier |
Андрєєва Т. І. Чи є харчування більш освічених українців здоровішим? / Т. І. Андрєєва // Вісник Львівського університету. Серія соціологічна. - 2011. - Вип. 5. - С. 267-275.
http://www.ekmair.ukma.kiev.ua/handle/123456789/1710 |
|
Description |
Food ftequency data from the 'Health and wellЬeing in transition' survey conducted in Ukraine in 2000 was considered Ьу gender, age and education. Positive tnends includs higher consumption Ьу more educated and younger individuals of fish, fruit, dairy products, and vitamins. Socia1 shaping is discussed as а mechanism of estaЬlishing new Ьealth Ьehavior patterns. More positive patterns were found in women. On the other hand, higher butter and meat consumption Ьу younger and more educated respondents is an alarming trend, which predicts further cardiovascular problems in Ukrainian population.
Розлянуто дані дослідження "Здоров'я та добробут в перехідних суспільствах" (2000 р.) щодо частоти вживання харчових nродукrів за статтю, вiком та освітою. Позитивні тенденції включають більше вживання молодшими та більш освіченими респондентами риби, фруктів, молочних продуктів та вітамінів. Серед жінок знайдено більше nозитивних тенденцій, ніж серед чоловіків. З іншого боку, вище вживання вершкового масла там м'яса серед молодших та більш освічених респондентів є загрозливою тенденцією, що прогнозує подальше ускладнення ситуації з серцево-судинними захворюваннями. |
|
Language |
ua
|
|
Subject |
харчування
ризик серцево-судинних захворювань соціально-економічний статус градієнт за освітою eating patterns socioeconomic status education gradient cardiovascular risk health |
|
Title |
Чи є харчування більш освічених українців здоровішим?
|
|
Type |
Article
|
|
Relation |
Вісник Львівського університету. Серія соціологічна. - 2011. - Вип. 5.
|
|