Запис Детальніше

Розробка технології солоду гороху

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Розробка технології солоду гороху
Разработка технологии солода гороха
Processing the Technology of Pea Malt
 
Creator Хіврич, Б. І.
Хиврыч, Б. И.
Hivrich, B.
 
Subject Горох, солодування, ферменти, харчова цінність, білки, вітаміни, продукти дитячого харчування.
Горох, солодоращение, ферменты, пищевая ценность, белки, витамины, продукты детского питания.
Рea, malting, ferments, nutritive value, albumens, vitamins, children’s nutrition products.
 
Description Дисертація присвячена питанням розробки технології солоду гороху з метою широкого використання його в харчуванні людей.
Розроблено нову ефективну технологію солоду гороху і продуктів харчування широкого вжитку на його основі, яка дає можливість покращити органолептичні показники та підвищити харчову і фізіологічну цінність продуктів за рахунок зменшення в зерні гороху антихарчових речовин, збільшення вмісту вітамінів, моно- і дицукрів, амінного азоту та інших біологічно-активних речовин.
Запропоновано практичні напрями використання солоду гороху в виробництві продуктів харчування, в тому числі і для дитячого харчування, ефективність яких обгрунтована теоретично і підтверджена практично на основі комплексних медико-біологічних досліджень. Результати роботи впроваджені в промисловість.
Диссертация посвящена вопросам разработки технологии солода гороха с целью широкого использования его в питании людей.
Разработана новая эффективная технология солода гороха и продуктов питания широкого употребления на его основе, которая позволяет улучшить органолептические показатели и повысить пищевую и физиологическую ценность продуктов за счет уменьшения в зерне гороха антипитательних веществ, увеличения содержания витаминов, моно- и дисахаров, аминного азота и других биологически активных веществ.
Предложены практические направления использования солода гороха в производстве продуктов питания, в том числе и для детского питания, эффективность которых обоснована и подтверждена практически на основании комплексных медико-биологических исследований. Результаты работы внедрены в промышленность.
Ключевые слова: горох, солодоращение, ферменты, пищевая ценность, белки, витамины, продукты детского питания.
The thesis is devoted to the problems of processing the technology of pea malt, with a purpose of its wide usage in human nutrition.
There was produced a new effective technology of pea malt and food products made on its base, which permits to improve the organoleptic indices and increase the nutritive and physiological value of the products due to decreased number of antinutritive substances, and increased content of vitamins, mono- and disaccharides, amine nitrogen, and other biologically active substances.
There were proposed the practical trends of pea malt usage in the food industry, including the children’s nutrition products; their efficiency is proved theoretically and confirmed practically (on the base of complex medical and biological researches). The results of the work are implemented into industry.
Key words: pea, malting, ferments, nutritive value, albumens, vitamins, children’s nutrition products.
 
Date 2012-02-28T15:11:14Z
2012-02-28T15:11:14Z
2012
 
Identifier http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/351
 
Language other