Удосконалення технології продуктів високотемпературної коекструзії підвищеної харчової цінності
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Удосконалення технології продуктів високотемпературної коекструзії підвищеної харчової цінності
Усовершенствование технологии продуктов высокотемпературной ко- экструзии повышенной пищевой ценности The refinement of technology of products of the high temperature coextrusion increased food value |
|
Creator |
Махинько, Л. В.
Махинько, Л. В. Makhynko, L. |
|
Subject |
термін зберігання
срок хранения period of storage високотемпературна коекструзія начинка сировина рослинного походження біологічна цінність харчова цінність высокотемпературная коэкструзия сырье растительного происхождения биологическая ценность пищевая ценность high temperature coextrusion corps filling raw material of vegetable origin biological value food value |
|
Description |
Автореферат дисертації. Робота присвячена удосконаленню технології продуктів високотемпературної коекструзії з метою підвищення їхньої якості, харчової та біологічної цінності. Вивчено вплив нетрадиційної сировини рослинного походження (насіння бобових, насіння льону, солодових екстрактів, продуктів перероблення морських водоростей, сухих подрібнених лікарських рослин, пилку квіткового) на основні показники якості готової продукції. Досліджено можливість використання такої сировини у виробництві продуктів коекструзії на основі жирових начинок, встановлено раціональні дозування нетрадиційної сировини для забезпечення високої якості та харчової цінності готових виробів. Підтверджена можливість подовжити термін зберігання продуктів коекструзії на основі жирових начинок з використанням порошків лікарських рослин. Автореферат диссертации. Работа посвящена усовершенствованию технологии продуктов высокотемпературной коэкструзии с целью повышения их качества, пищевой и биологической ценности. Изучено влияние нетрадиционного сырья растительного происхождения (семена бобовых, семена льна, солодовых экстрактов, продуктов переработки морских водорослей, сухих измельченных лекарственных растений, цветочной пыльцы) на основные показатели качества готовой продукции. Исследована возможность использования такого сырья в производстве продуктов коэкструзии на основе жировых начинок, установлены рациональные дозирования нетрадиционной сырья для обеспечения высокого качества и пищевой ценности готовых изделий. Подтверждена возможность продлить срок хранения продуктов коэкструзии на основе жировых начинок с использованием порошков лекарственных растений. Аuthor's abstract of dissertation. The thesis is dedicated to the refinement of technology of products of high temperature coextrusion with the aim of increasing of their quality, food and biological value. Influence of untraditional raw material of vegetable origin (seed of legumes, seed of flax, malt extracts, products of seaweed processing, dry ground medical plants, floral pollen) has been determinated on the general characteristics of quality of the prepared products. Possibility of the using of such raw material is explored in production of coextrusion products on the basis of the fatty fillings, the rational dosages of untraditional raw material have been installed for providing the high quality and food value of the finished products. The possibility of prolonging the term of products storage of coextrusion on the basis of the fatty fillings with the using of powders of medical plants has confirmed. |
|
Date |
2012-03-04T19:37:10Z
2012-03-04T19:37:10Z 2007 |
|
Identifier |
Махинько, Л. В. Удосконалення технології продуктів високотемпературної коекструзії підвищеної харчової цінності : автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.01 / Махинько Л. В. ; НУХТ. - К., 2007. - 20 с.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/384 |
|
Language |
uk_UK
|
|