Запис Детальніше

Удосконалення технології продуктів високотемпературної коекструзії підвищеної харчової цінності

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Удосконалення технології продуктів високотемпературної коекструзії підвищеної харчової цінності
Усовершенствование технологии продуктов высокотемпературной ко- экструзии повышенной пищевой ценности
The refinement of technology of products of the high temperature coextrusion increased food value
 
Creator Махинько, Л. В.
Махинько, Л. В.
Makhynko, L.
 
Subject термін зберігання
срок хранения
period of storage
високотемпературна коекструзія
начинка
сировина рослинного походження
біологічна цінність
харчова цінність
высокотемпературная коэкструзия
сырье растительного происхождения
биологическая ценность
пищевая ценность
high temperature coextrusion
corps
filling
raw material of vegetable origin
biological value
food value
 
Description Автореферат дисертації. Робота присвячена удосконаленню технології продуктів високотемпературної коекструзії з метою підвищення їхньої якості, харчової та біологічної цінності. Вивчено вплив нетрадиційної сировини рослинного походження (насіння бобових, насіння льону, солодових екстрактів, продуктів перероблення морських водоростей, сухих подрібнених лікарських рослин, пилку квіткового) на основні показники якості готової продукції. Досліджено можливість використання такої сировини у виробництві продуктів коекструзії на основі жирових начинок, встановлено раціональні дозування нетрадиційної сировини для забезпечення високої якості та харчової цінності готових виробів. Підтверджена можливість подовжити термін зберігання продуктів коекструзії на основі
жирових начинок з використанням порошків лікарських рослин.
Автореферат диссертации. Работа посвящена усовершенствованию технологии продуктов высокотемпературной коэкструзии с целью повышения их качества, пищевой и биологической ценности. Изучено влияние нетрадиционного сырья растительного происхождения (семена бобовых, семена льна, солодовых экстрактов, продуктов переработки морских водорослей, сухих измельченных лекарственных растений, цветочной пыльцы) на основные показатели качества готовой продукции. Исследована возможность использования такого сырья в производстве продуктов коэкструзии на основе жировых начинок, установлены рациональные дозирования нетрадиционной сырья для обеспечения высокого качества и пищевой ценности готовых изделий. Подтверждена возможность продлить срок хранения продуктов коэкструзии на основе жировых начинок с использованием порошков лекарственных растений.
Аuthor's abstract of dissertation. The thesis is dedicated to the refinement of technology of products of high temperature coextrusion
with the aim of increasing of their quality, food and biological value. Influence of untraditional raw material of vegetable origin (seed of legumes, seed of flax, malt extracts, products of seaweed processing, dry ground medical plants, floral pollen) has been determinated on the general characteristics of quality of the prepared products. Possibility of the using of such raw material is explored in production of coextrusion products on the basis of the fatty fillings, the rational dosages of untraditional raw material have been installed for providing the high quality and food value of the finished products. The possibility of prolonging the term of products storage of coextrusion on the basis of the fatty fillings with the using of powders of medical plants has confirmed.
 
Date 2012-03-04T19:37:10Z
2012-03-04T19:37:10Z
2007
 
Identifier Махинько, Л. В. Удосконалення технології продуктів високотемпературної коекструзії підвищеної харчової цінності : автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.01 / Махинько Л. В. ; НУХТ. - К., 2007. - 20 с.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/384
 
Language uk_UK