Кінетична теорія моделювання якості й прогнозування терміну придатності харчових продуктів
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Кінетична теорія моделювання якості й прогнозування терміну придатності харчових продуктів
Кинетическая теория моделирования качества и прогнозирования срока годности пищевых продуктов Kinetic theory of the foods quality modeling and products’ shelf life determination |
|
Creator |
Гуць, В. С.
Гуць, В. С. Guts, V. Коваль, О. А. Коваль, О. А. Koval, O. |
|
Subject |
модель якості
модель качества quality model теорія моделювання якості кінетика процесу зберігання прогнозування якісних показників теория моделирования качества кинетика процесса хранения прогнозирования качественных показателей theory of quality model storage kinetics prediction of quality indicators |
|
Description |
Запропоновано нову теорію моделювання якості харчових продуктів під час зберігання. В основу моделі покладено диференціальні рівняння другого порядку, які описують кінетику накопичення речовин (у тому числі шкідливих), і зміну структурно-механічних властивостей. Модель враховує початковий стан продукту, швидкість протікання процесів і вплив різних чинників при зберіганні. Показано шляхи спрощення моделі та можливості її практичного застосування.
Предложена новая теория моделирования качества пищевых продуктов при хранении. В основу модели положены дифференциальные уравнения второго порядка, описывающие кинетику накопления веществ (в том числе вредных), и изменение структурно-механических свойств. Модель учитывает начальное состояние продукта, скорость протекания процессов и влияние разных факторов при хранении. Показаны пути упрощения модели и возможности ее практического применения. A new theory of the food products quality modeling during storage has been offered. The model has been developed on the bases of differential equations of the second order, which describe kinetic accumulated substances (including harmful ones) and structural and mechanical change. The model takes into account initial condition of the product, speed of processes and influence of different factors during storage. There have been presented the ways of the model’s simplifying and the possibilities of its practical use. |
|
Date |
2012-04-23T12:56:29Z
2012-04-23T12:56:29Z 2008 |
|
Identifier |
Гуць, В. Кінетична теорія моделювання якості й прогнозування терміну придатності харчових продуктів / В. Гуць, О. Коваль // Товари і ринки. – 2008. - № 2. – С. 67-74.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/965 |
|
Language |
other
|
|