Запис Детальніше

Кінетична теорія моделювання якості й прогнозування терміну придатності харчових продуктів

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Кінетична теорія моделювання якості й прогнозування терміну придатності харчових продуктів
Кинетическая теория моделирования качества и прогнозирования срока годности пищевых продуктов
Kinetic theory of the foods quality modeling and products’ shelf life determination
 
Creator Гуць, В. С.
Гуць, В. С.
Guts, V.
Коваль, О. А.
Коваль, О. А.
Koval, O.
 
Subject модель якості
модель качества
quality model
теорія моделювання якості
кінетика процесу зберігання
прогнозування якісних показників
теория моделирования качества
кинетика процесса хранения
прогнозирования качественных показателей
theory of quality model
storage kinetics
prediction of quality indicators
 
Description Запропоновано нову теорію моделювання якості харчових продуктів під час зберігання. В основу моделі покладено диференціальні рівняння другого порядку, які описують кінетику накопичення речовин (у тому числі шкідливих), і зміну структурно-механічних властивостей. Модель враховує початковий стан продукту, швидкість протікання процесів і вплив різних чинників при зберіганні. Показано шляхи спрощення моделі та можливості її практичного застосування.
Предложена новая теория моделирования качества пищевых продуктов при хранении. В основу модели положены дифференциальные уравнения второго порядка, описывающие кинетику накопления веществ (в том числе вредных), и изменение структурно-механических свойств. Модель учитывает начальное состояние продукта, скорость протекания процессов и влияние разных факторов при хранении. Показаны пути упрощения модели и возможности ее практического применения.
A new theory of the food products quality modeling during storage has been offered. The model has been developed on the bases of differential equations of the second order, which describe kinetic accumulated substances (including harmful ones) and structural and mechanical change. The model takes into account initial condition of the product, speed of processes and influence of different factors during storage. There have been presented the ways of the model’s simplifying and the possibilities of its practical use.
 
Date 2012-04-23T12:56:29Z
2012-04-23T12:56:29Z
2008
 
Identifier Гуць, В. Кінетична теорія моделювання якості й прогнозування терміну придатності харчових продуктів / В. Гуць, О. Коваль // Товари і ринки. – 2008. - № 2. – С. 67-74.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/965
 
Language other