Запис Детальніше

Особливості утворення водневих зв'язків в розчинах полісахаридів під час їх використання в різних промислових процесах

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Особливості утворення водневих зв'язків в розчинах полісахаридів під час їх використання в різних промислових процесах
Особенности образования водородных связей в растворах полисахаридов во время их использования в различных промышленных процессах
Features of the formation of hydrogen bonds in solutions of polysaccharides during their use in various industrial processes
 
Creator Манк, В.В.
Манк, В.В.
Mank, V.
Мельник, О.Ю.
Мельник, О.Ю.
Melnyk, О.
 
Subject Природний та оброблений при температурі крахмал, впорядкована структура; молекули води
Природный и обработанный при температуре крахмал; упорядоченная структура; молекулы воды
Native and heat-treated starches; ordered structure; water molecules
 
Description Вивчена роль води у стабілізації структури біологічних макромолекул з використанням рентгена, реології, ЯМР і ІЧ-спектроскопії. Знайдено, що визначаючу роль у температурних змінах відіграє природа міжмолекулярних взаємодій в макромолекулах полісахаридів. Такі макромолекулярні конформаційні реакції зявляються завдяки упорядкованому переходу з спіральної форми структури, в якій макромолекула має «поверхню» та «нутро», у розвернуту структуру (форма клубка) , в якій внутрішня спіраль відкривається для контакту з дисперсійним середовищем.
Изучена роль воды у стабилизации структуры биологических макромолекул, используя рентген, реологию, ЯМР и ИК-спектроскопию. Найдено, что определенную роль в наблюдаемых температурных изменениях играет природа межмолекулярных взаимодействий в макромолекулах полисахаридов. Такие макромолекулярные конформационные реакции появляются благодаря упорядоченному переходу из спиральной формы структуры , в которой макромолекула имеет «поверхность» и «внутренность», в развернутую структуру (форма клубка), в которой внутренняя спираль открывается для контакта с дисперсионной средой.
Study the role of water in stabilizing the ordered structure of biological macromolecules using X-ray, rheology, NMR and infrared spectroscopy. It was found that in certain range of temperatures observed change in the nature of intermolecular interactions in polysaccharide macromolecule. Such macromolecular conformational reactions occur through an orderly transition from the (form spiral) structure in wich the macromolecule has a “surface” and “interior”, the branching structure (coil form) , in which the “interior” spirals is open to contact with the dispersion
 
Date 2012-04-28T08:26:56Z
2012-04-28T08:26:56Z
2012
 
Identifier http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/1038
 
Language other