Дослідження адсорбції колоїдних речовин яблучного соку палигорськітом
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Дослідження адсорбції колоїдних речовин яблучного соку палигорськітом
Исследование адсорбции коллоидных веществ яблочного сока палыгорскитом Research of the adsorption of colloid matters of the apple juice by paligorscit |
|
Creator |
Матко, С. В.
Манк, В. В. Мельник, Л. М. Жестерева, Н. А. Матко, С. В. Манк, В. В. Мельник, Л. Н. Жестерева, Н. А. Matko, S. Mank, V. Melnik, L. Jestereva, N. |
|
Subject |
пектинові речовини
палигорськіт адсорбція яблучний сік колоїди пектиновые вещества палыгорскит адсорбция яблочный сок коллоиды pectin matters paligorscit adsorption apple juice colloids |
|
Description |
Вивчено можливість і визначено оптимальні технологічні параметри використання природного дисперсійного мінералу палигорськіту в технології прояснення яблучного соку. Встановлено, що в обробленому соку найсуттєвіше зменшується кількість колоїдних речовин, насамперед пектинів, порівняно з контролем. Це дає підстави припустити, що саме адсорбція пектинових речовин поверхнею сорбенту сприяє проясненню соку.
Изучена возможность и определены оптимальные технологические параметры использования природного дисперсионного минерала паыггорскиту в технологии осветления яблочного сока. Установлено, что в обработанном соке существеннее всего уменьшается количество коллоидных веществ, в первую очередь пектинов, сравнительно с контролем. Это дает основания допустить, что именно адсорбция пектиновых веществ поверхностью сорбента содействует прояснению сока. Possibility is studied and optimum technological parameters of the use of natural dispersion mineral of paligorscit in the technology of clearing up of apple juice are defined. It is determined that in processed juice quantitys of colloid matters diminishes considerably, first of all pectins, in comparison with the control. This gives the grounds to assume that exactly the adsorption of pectin matters by the sorbent surface assists to clear up juice. |
|
Date |
2012-09-11T11:38:03Z
2012-09-11T11:38:03Z 2005 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Матко, С. В. Дослідження адсорбції колоїдних речовин яблучного соку палигорськітом / С. В. Матко, В. В. Манк, Л. М. Мельник, Н. А. Жестерева // Харчова промисловість, –2005. – №4. – С. 50–53.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/2475 |
|
Language |
other
|
|