Запис Детальніше

Дослідження адсорбції колоїдних речовин яблучного соку палигорськітом

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Дослідження адсорбції колоїдних речовин яблучного соку палигорськітом
Исследование адсорбции коллоидных веществ яблочного сока палыгорскитом
Research of the adsorption of colloid matters of the apple juice by paligorscit
 
Creator Матко, С. В.
Манк, В. В.
Мельник, Л. М.
Жестерева, Н. А.
Матко, С. В.
Манк, В. В.
Мельник, Л. Н.
Жестерева, Н. А.
Matko, S.
Mank, V.
Melnik, L.
Jestereva, N.
 
Subject пектинові речовини
палигорськіт
адсорбція
яблучний сік
колоїди
пектиновые вещества
палыгорскит
адсорбция
яблочный сок
коллоиды
pectin matters
paligorscit
adsorption
apple juice
colloids
 
Description Вивчено можливість і визначено оптимальні технологічні параметри використання природного дисперсійного мінералу палигорськіту в технології прояснення яблучного соку. Встановлено, що в обробленому соку найсуттєвіше зменшується кількість колоїдних речовин, насамперед пектинів, порівняно з контролем. Це дає підстави припустити, що саме адсорбція пектинових речовин поверхнею сорбенту сприяє проясненню соку.
Изучена возможность и определены оптимальные технологические параметры использования природного дисперсионного минерала паыггорскиту в технологии осветления яблочного сока. Установлено, что в обработанном соке существеннее всего уменьшается количество коллоидных веществ, в первую очередь пектинов, сравнительно с контролем. Это дает основания допустить, что именно адсорбция пектиновых веществ поверхностью сорбента содействует прояснению сока.
Possibility is studied and optimum technological parameters of the use of natural dispersion mineral of paligorscit in the technology of clearing up of apple juice are defined. It is determined that in processed juice quantitys of colloid matters diminishes considerably, first of all pectins, in comparison with the control. This gives the grounds to assume that exactly the adsorption of pectin matters by the sorbent surface assists to clear up juice.
 
Date 2012-09-11T11:38:03Z
2012-09-11T11:38:03Z
2005
 
Type Article
 
Identifier Матко, С. В. Дослідження адсорбції колоїдних речовин яблучного соку палигорськітом / С. В. Матко, В. В. Манк, Л. М. Мельник, Н. А. Жестерева // Харчова промисловість, –2005. – №4. – С. 50–53.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/2475
 
Language other