Освітлення яблучного соку природним адсорбентом – палигорськітом
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Освітлення яблучного соку природним адсорбентом – палигорськітом
Осветление яблочного сока природным адсорбентом – палигорскитом Clearing of the apple juice by natural adsorbent – paligorscit |
|
Creator |
Матко, С. В.
Манк, В. В. Мельник, Л. М. Жестерева, Н. А. Матко, С. В. Манк, В. В. Мельник, Л. Н. Жестерева, Н. А. Matko, S. Mank, V. Melnik, L. Jestereva, N. |
|
Subject |
пектинові речовини
палигорськіт адсорбція яблучний сік колоїди пектиновые вещества палыгорскит адсорбция яблочный сок коллоиды pectin matters paligorscit adsorption apple juice colloids |
|
Description |
Встановлена доцільність і визначені оптимальні технологічні параметри використання природного дисперсійного мінералу палигорськіта в технології освітлення яблучного соку. При цьому в обробленому соці у 5 разів зменшується кількість пектинових речовин, порівняно з контролем, що дає підстави припустити, що саме адсорбція пектинових речовин поверхнею сорбента сприяє підвищенню показника прозорості соку. Інші якісні показники соку в процесі освітлення його палигорськітом практично не змінюються.
Установлена целесообразность и определены оптимальные технологические параметры использования природного дисперсионного минерала палыгорскита в технологии осветления яблочного сока. При этом в обработанном соке в 5 раз уменьшается количество пектиновых веществ, сравнительно с контролем, что дает основания допустить, что именно адсорбция пектиновых веществ поверхностью сорбента содействует повышению показателя прозрачности сока. Другие качественные показатели сока в процессе осветления его палыгорскитом практически не изменяются. The feasibility and optimum technological parameters of the use of natural dispersive mineral paligorscit in the technology of lighting of apple juice are determined. The number of pectines in the processed juice reduces 5 times as compared with the control, which gives grounds to assume that the adsorption of pectin matters by the sorbent surface contributes to higher transparency of the juice. Other qualitative indicators of the juice during its lighting process by palygorskite remain practically unchanged. |
|
Publisher |
НУХТ
|
|
Date |
2012-09-11T11:52:43Z
2012-09-11T11:52:43Z 2004 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Харчова і переробна промисловість. – 2004. – №12. – С.24–25
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/2476 |
|
Language |
other
|
|
Relation |
№12;
|
|