Запис Детальніше

The writer’s work through the prism of science and creativity

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title The writer’s work through the prism of science and creativity
Праця письменника крізь призму науки і творчості
(на матеріалі творів м. Веллера)
Труд писателя сквозь призму науки и творчества
(на материале произведений м. Веллера)
 
Creator Naumenko, N.
Науменко, Н. В.
Науменко, Н. В.
 
Subject individual style
M.Veller's works
short story
technology
художній твір
індивідуальний стиль
праці М. Веллера
розповідь
технологія
художественное произведение
индивидуальный стиль
труды М. Веллера
рассказ
 
Description This article represents the main conceits of development of a writer’s individual style and mastery, as they were interpreted in prose writings by Mikhail Veller, the modern Russian prose writer and publicist. There was shown that the views of a writer’s mastery in literary theory and in one’s own artistic practice could differ in terms, yet be similar in the main idea of an individual style development, which is the constant hard work on every word and phrase, whether in poetic or in prosaic writing.
У статті представлені провідні концепти розвитку індивідуального стилю і майстерності письменника, інтерпретовані в есеїстиці Михайла Веллера - сучасного російського прозаїка і публіциста. Показано, що погляди на літературну майстерність у теоретичних дослідженнях і самостійному творчості розрізняються в термінах, але схожі в затвердженні головної ідеї - безперервного наполегливої ​​праці над кожним словом і реченням, як у художній прозі, так і в есеїстиці. В даній роботі також проаналізовані ключові моменти так званої «технології розповіді» на матеріалі гумористичної прози Вітауто Жілінскайте. Особливу увагу приділено твору «Чіткі орієнтири» як блискучому зразком синтезу розповіді, пародії, літературного есе і наукової статті.
В статье представлены ведущие концепты развития индивидуального стиля и мастерства писателя, интерпретированные в эссеистике Михаила Веллера – современного российского прозаика и публициста. Показано, что взгляды на литературное мастерство в теоретических исследованиях и самостоятельном творчестве различаются в терминах, но сходны в утверждении главной идеи – беспрерывного упорного труда над каждым словом и предложением, как в художественной прозе, так и в эссеистике. В данной работе также проанализированы ключевые моменты так называемой «технологии рассказа» на материале юмористической прозы Витауте Жилинскайте. Особое внимание уделено произведению «Четкие ориентиры» как блестящему образцу синтеза рассказа, пародии, литературного эссе и научной статьи.
 
Date 2012-09-24T07:28:33Z
2012-09-24T07:28:33Z
2012
 
Type Article
 
Identifier http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/2908
 
Language en_US