Запис Детальніше

Антимікробний вплив препаратів наночастинок металів на мікрофлору харчових продуктів

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Антимікробний вплив препаратів наночастинок металів на мікрофлору харчових продуктів
Антимикробное влияние препаратов наночастиц металлов на микрофлору пищевых продуктов
The antimicrobial influence of preparations nanoparticles metals of microflora foodstuff
 
Creator Олішевський, В. В.
Олишевский, В. В.
Olishevskyi, V.
Маринін, А. І.
Маринин, А. И.
Marynin, A.
Дашковський, Ю. О.
Дашковский, Ю. А.
Dashkovskyi, Y.
Ткаченко, С. В.
Ткаченко, С. В.
Tkachenko, S.
Щербаков, О. Б.
Щербаков, А. Б.
Shcherbakov, O.
 
Subject препарати наночастинок металів
zeta-потенціал
антимікробні властивості
контамінуюча мікрофлора
непастеризоване пиво
препараты наночастиц металлов
zeta-потенциал
антимикробные свойств
контаминирующая микрофлора
непастеризованное пиво
preparations nanoparticles metals
zeta-potential
the antimicrobial properties
contaminating a microflora
not pasteurized beer
 
Description Встановлено антимікробну дію препаратів наночастинок металів (ПНМ) Ag, Au, CeO2 в низьких концентраціях (0,5-7,5 мг/л) на чисті культури мікроорганізмів Escherichia coli ІЕМ-1, Bacillus subtilis БТ-2 і Saccharomyces cerevisiae ОБ-3. Визначено посилення на один-два порядки антимікробної дії ПНМ Ag в композиції з ПНМ Au на чисті культури мікроорганізмів (В. subtilis БТ-2, S. cerevisiae ОБ-3). Встановлено тривалу антимікробну дію ПНМ Ag на мікрофлору непастеризованого пива, а саме зниження на 16 % бактеріальної та на 41 % дріжджової мікрофлори через 504 год (21 доба) експозиції.
Установлено антимикробное действие препаратов наночастиц металлов (ПНМ) Ag, Au, CeO2 в низких концентрациях (0,5-7,5 мг/л) на чистые культуры микроорганизмов Escherichia coli ІЕМ-1, Bacillus subtilis БТ-2 и Saccharomyces cerevisiae ОБ-3. Определено усиление на один-два порядка антимикробного действия ПНМ Ag в композиции с ПНМ Au на чистые культуры микроорганизмов (В. subtilis БТ-2, S. cerevisiae ОБ-3). Установлено длительное антимикробное действием ПНМ Ag на микрофлору непастеризованного пива, а именно снижение на 16% бактериальной и на 41% дрожжевой микрофлоры через 504 ч (21 сутки) экспозиции.
The antimicrobial action of preparations nanoparticles metals (PNM) Ag, Au, CeO2 in low concentration (0,5-7,5 mg/l) on pure growths of microorganisms Escherichia coli, Bacillus subtilis and Saccharomyces cerevisiae is defined. The augmentation at one-two order of the antimicrobial action PNM Ag is positioned, at addition PNM Au on pure growths of microorganisms (В. subtilis, S. cerevisiae).
Established long-term antimicrobial effect on the microflora PNM Ag unpasteurized beer, such as a decrease of 16% of bacterial and yeast microflora of 41% over 504 h (21 day) exposure.
Національний університет харчових технологій, Проблемна науково-дослідна лабораторія, 01601, Україна, м. Київ-33, вул. Володимирська, 68.
Тел./факс: +3(8044) 289-72-13, e-mail: nuftnano@ukr.net
Национальный университет пищевых технологий, Проблемная научно-исследовательская лаборатория, 01601, Украина, г. Киев-33, ул. Владимирская, 68.
Тел./факс: +3(8044) 289-72-13, e-mail: nuftnano@ukr.net
National university of food technologies, Problem scientific-research laboratory,
01601, Ukraine, Kiev-33, Volodymirs’ka, 68.
Bodies. / a fax: +3(8044) 289-72-13, e-mail: nuftnano@ukr.net
 
Date 2012-01-24T19:22:15Z
2012-01-24T19:22:15Z
2011
 
Type Article
 
Identifier Антимікробний вплив препаратів наночастинок металів на мікрофлору харчових продуктів / В. В. Олішевський, А. І. Маринін, Ю. О. Дашковський, С. В. Ткаченко, О. Б. Щербаков // Ukrainica Bioorganica Acta. - 2011. - № 1. - С. 46-52.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/118
 
Language uk_UK