Сучасні способи культивування пивоварних дріжджів
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Сучасні способи культивування пивоварних дріжджів
Современные способы культивированя пивоваренных дрожжей Modern methods of breeding of clean culture of brewing yeasts |
|
Creator |
Карпутіна, М. В.
Домарецький, В. А. Романова, З. М. Карпутина, М. В. Домарецкий, В. А. Романова, З. Н. Karputina, M. Domareckij, V. Romanova, Z. |
|
Subject |
Чиста культура дріжджів, пропагатор, сусло, аерація, кисень, бродіння.
Чистая культура дрожжей, пропагатор, сусло, аэрация, кислород, брожение. Clean culture of yeasts, fermenter, wort, airing, oxygen, fermentation. |
|
Description |
Проаналізовано сучасні способи культивування пивоварних дріжджів починаючи від лабораторної стадії та визначено фактори, які впливають на інтенсифікацію цього процесу. Наведені приклади сучасних способів пропагації дріжджів на підприємствах галузі, які дозволяють отримати високу концентрацію клітин, що знаходяться в інтенсивній фазі розмноження, знизити ризик зараження чистої культури дріжджів, збільшити продуктивність підприємства в цілому.
Проанализированы современные способы размножения пивоваренных дрожжей начиная с лабораторной стадии. Охарактеризованы причины недостаточного накопления биомассы дрожжей при использовании традиционной анаэробной технологии их получения и определены факторы, которые влияют на интенсификацию процесса разведения чистой культуры пивоваренных дрожжей. Приведены примеры современных способов пропагации дрожжей на предприятиях отрасли, которые позволяют получить высокую концентрацию клеток, находящихся в интенсивной фазе размножения, снизить риск заражения чистой культуры дрожжей, увеличить продуктивность предприятия в целом. The modern methods of reproduction of brewing yeasts are analysed since the laboratory stage. Reasons of insufficient accumulation of biological mass of yeasts are described at the use of traditional anaerobic technology of their receipt. Factors which influence on intensification of process of breeding of clean culture of brewing yeasts are certain. Examples of modern methods of fermentation of yeasts are made on the enterprises of industry, which allow to get the high concentration of cages which are in the intensive phase of reproduction, reduce the risk of infection of clean culture of yeasts, increase the productivity of enterprise on the whole. |
|
Date |
2012-01-31T08:21:29Z
2012-01-31T08:21:29Z 2012 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/147
|
|
Language |
other
|
|