Доцільність використання фільтроперліту для покращення якісних показників очищеного соку
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Доцільність використання фільтроперліту для покращення якісних показників очищеного соку
Целесообразность использования фильтроперлита для улучшения качественных показателей очищенного сока Effectiveness of using filtroperlit for increase quality of purified juice |
|
Creator |
Цирульнікова, В. В.
Цырульникова, В. В. Tsirulnikova, V. Войтович, О. Б. Войтович, О. Б. Voytovich, O. Олянська, С. П. Олянская, С. П. Olyanska, S. Купчик, М. П. Купчик, М. П. Kupchik, M. P. |
|
Subject |
очищення соку
очистка сока raw juice purification thick juice nonsugars dye-stuffs efficiency mathematical processing filtroperlit sugar yield нефільтрований сік ІІ сатурації нецукри чистота соку вміст солей кальцію кольоровість фільтрувальні порошки фільтроперліт вихід цукру нефильтрованый сок ІІ сатурации несахара чистота сока содержание солей кальция цветность фильтровальные порошки фильтроперлит выход сахара |
|
Description |
Досліджено ефективність додаткового очищення соку ІІ сатурації з використанням фільтроперліту. Доведено, що найкращі показники очищеного соку спостерігаються при додаванні 0,2% фільтроперліту в нефільтрований сік ІІ сатурації: чистота соку ІІ сатурації підвищується в середньому на 1,7 %, зменшується вміст солей кальцію на 12,7 %, кольоровість соку – на 19,2 %.
Исследовано эффективность дополнительной очистки сока ІІ сатурации с использованием фильтроперлита. Доказано, что наилучшие показатели очищеного сока наблюдаются при добавлении фильтроперлита в количестве 0,2% к массе сока в нефильтрованый сок ІІ сатурации: чистота сока повышается в среднем на 1,7ед., уменшается содержание солей кальция на 12,7%, а цветность сока – на 19,2%. Results of the theoretical and experimental researches have been presented in the article concerning increase of the efficiency of raw juice purification by means using filtroperlit. The mechanism of adsorption of nonsugars and dye-stuffs of thick juice (after 2nd carbonatation) is described. Experimental researches confirmed the efficiency of using filtroperlit as an adsorbent of nonsugars thick juice. |
|
Date |
2012-04-09T09:35:16Z
2012-04-09T09:35:16Z 2009 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Цирульнікова, В. В. Доцільність використання фільтроперліту для покращення якісних показників очищеного соку / В. В. Цирульнікова, О. Б. Войтович, С. П. Олянська, М. П. Купчик // Харчова промисловість. – 2009. – № 8. – С. 38–41.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/770 |
|
Language |
other
|
|