Запис Детальніше

Доцільність використання фільтроперліту для покращення якісних показників очищеного соку

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Доцільність використання фільтроперліту для покращення якісних показників очищеного соку
Целесообразность использования фильтроперлита для улучшения качественных показателей очищенного сока
Effectiveness of using filtroperlit for increase quality of purified juice
 
Creator Цирульнікова, В. В.
Цырульникова, В. В.
Tsirulnikova, V.
Войтович, О. Б.
Войтович, О. Б.
Voytovich, O.
Олянська, С. П.
Олянская, С. П.
Olyanska, S.
Купчик, М. П.
Купчик, М. П.
Kupchik, M. P.
 
Subject очищення соку
очистка сока
raw juice purification
thick juice
nonsugars
dye-stuffs
efficiency
mathematical processing
filtroperlit
sugar yield
нефільтрований сік ІІ сатурації
нецукри
чистота соку
вміст солей кальцію
кольоровість
фільтрувальні порошки
фільтроперліт
вихід цукру
нефильтрованый сок ІІ сатурации
несахара
чистота сока
содержание солей кальция
цветность
фильтровальные порошки
фильтроперлит
выход сахара
 
Description Досліджено ефективність додаткового очищення соку ІІ сатурації з використанням фільтроперліту. Доведено, що найкращі показники очищеного соку спостерігаються при додаванні 0,2% фільтроперліту в нефільтрований сік ІІ сатурації: чистота соку ІІ сатурації підвищується в середньому на 1,7 %, зменшується вміст солей кальцію на 12,7 %, кольоровість соку – на 19,2 %.
Исследовано эффективность дополнительной очистки сока ІІ сатурации с использованием фильтроперлита. Доказано, что наилучшие показатели очищеного сока наблюдаются при добавлении фильтроперлита в количестве 0,2% к массе сока в нефильтрованый сок ІІ сатурации: чистота сока повышается в среднем на 1,7ед., уменшается содержание солей кальция на 12,7%, а цветность сока – на 19,2%.
Results of the theoretical and experimental researches have been presented in the
article concerning increase of the efficiency of raw juice purification by means using filtroperlit. The mechanism of adsorption of nonsugars and dye-stuffs of thick juice (after 2nd carbonatation) is described. Experimental researches confirmed the efficiency of using filtroperlit as an adsorbent of nonsugars thick juice.
 
Date 2012-04-09T09:35:16Z
2012-04-09T09:35:16Z
2009
 
Type Article
 
Identifier Цирульнікова, В. В. Доцільність використання фільтроперліту для покращення якісних показників очищеного соку / В. В. Цирульнікова, О. Б. Войтович, С. П. Олянська, М. П. Купчик // Харчова промисловість. – 2009. – № 8. – С. 38–41.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/770
 
Language other