Дослідження ступеню окиснення соняшникової олії під час рафінації
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Дослідження ступеню окиснення соняшникової олії під час рафінації
Исследование степени окисления подсолнечного масла при рафинации Investigation of sunflower oil oxidation level during refining |
|
Creator |
Носенко, Т. Т.
Носенко, Т. Т. Nosenko, T. Олексенко, А. О. Олексенко, А. А. Oleksenko, A. |
|
Subject |
соняшникова олія
подсолнечное масло sunflower oil окиснення рафінація пероксидне число анізидинове число окисление рафинация пероксидное число анизидиновое число oxidation refining peroxide value anisidine value |
|
Description |
Стаття присвячена дослідженню показників ступеню окисненості соняшникової олії в процесі її переробки (зберігання та рафінації). Наведено результати змін пероксидного та анізидинового числа на стадіях рафінації олії. Критичними з точки зору накопичення продуктів окиснення є такі стадії як: зберігання сирої олії, нейтралізація та вибілювання. Встановлена обернена залежність між значенням пероксидного та анізидинового числа олії після адсорбційної рафінації.
В работе представлены результаты исследования показателей степени окисления подсолнечного масла в процессе переработки (хранения и рафинации). Представлены данные об изменении пероксидного и анизидинового числа на стадиях рафинации масла. Критическими с точки зрения накопления продуктов окисления являются такие стадии как хранение сырого масла, нейтрализация и отбелка. Обнаружена обратная зависимость между значениями пероксидного и анизидинового числа в отбеленном масле. The article is devoted to the investigation of sunflower oil oxidation level during its processing (storage and refining). Results of peroxide and anisidine value changes on the different refining stages are given. Oil storage, neutralization and bleaching are critical stages for accumulation of oxidation products. Inverse dependence between peroxide and anisidine value during absorption refining is detected. |
|
Date |
2012-04-28T07:55:12Z
2012-04-28T07:55:12Z 2011 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Носенко, Т. Т. Стан і перспективи виробництва яловичини в Київській області / Т. Т. Носенко, А. О. Олексенко // Вісник НТУ "ХПІ". — 2011. — № 9. — С. 9-13.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/1033 |
|
Language |
other
|
|