Запис Детальніше

Дослідження ступеню окиснення соняшникової олії під час рафінації

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Дослідження ступеню окиснення соняшникової олії під час рафінації
Исследование степени окисления подсолнечного масла при рафинации
Investigation of sunflower oil oxidation level during refining
 
Creator Носенко, Т. Т.
Носенко, Т. Т.
Nosenko, T.
Олексенко, А. О.
Олексенко, А. А.
Oleksenko, A.
 
Subject соняшникова олія
подсолнечное масло
sunflower oil
окиснення
рафінація
пероксидне число
анізидинове число
окисление
рафинация
пероксидное число
анизидиновое число
oxidation
refining
peroxide value
anisidine value
 
Description Стаття присвячена дослідженню показників ступеню окисненості соняшникової олії в процесі її переробки (зберігання та рафінації). Наведено результати змін пероксидного та анізидинового числа на стадіях рафінації олії. Критичними з точки зору накопичення продуктів окиснення є такі стадії як: зберігання сирої олії, нейтралізація та вибілювання. Встановлена обернена залежність між значенням пероксидного та анізидинового числа олії після адсорбційної рафінації.
В работе представлены результаты исследования показателей степени окисления подсолнечного масла в процессе переработки (хранения и рафинации). Представлены данные об изменении пероксидного и анизидинового числа на стадиях рафинации масла. Критическими с точки зрения накопления продуктов окисления являются такие стадии как хранение сырого масла, нейтрализация и отбелка. Обнаружена обратная зависимость между значениями пероксидного и анизидинового числа в отбеленном масле.
The article is devoted to the investigation of sunflower oil oxidation level during its processing (storage and refining). Results of peroxide and anisidine value changes on the different refining stages are given. Oil storage, neutralization and bleaching are critical stages for accumulation of oxidation products. Inverse dependence between peroxide and anisidine value during absorption refining is detected.
 
Date 2012-04-28T07:55:12Z
2012-04-28T07:55:12Z
2011
 
Type Article
 
Identifier Носенко, Т. Т. Стан і перспективи виробництва яловичини в Київській області / Т. Т. Носенко, А. О. Олексенко // Вісник НТУ "ХПІ". — 2011. — № 9. — С. 9-13.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/1033
 
Language other