Запис Детальніше

Використання бентонітів у харчовій промисловості

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Використання бентонітів у харчовій промисловості
Использование бентонитов в пищевой промышленности
The use of bentonite in the food industry
 
Creator Іщенко, В. М.
Колотуша, Т. П.
Полумбрик, О. М.
Ищенко, В. Н.
Колотуша, Т. П.
Полумбрик, О. М.
Ishchenko, V.
Kolotusha, T.
Polumbryk, O.
 
Subject бентоніти
сорбційні властивості
освітлення виноматеріалів
рафінування олій
бентониты
сорбционные свойства
осветление виноматериалов
рафинирование масел
bentonite
sorption properties
fining of wine
refining of oils
 
Description В статті проаналізовано склад і сорбційні властивості бентонітових глин та їх використання в харчових технологіях. Показано, що у якості сорбентів для виноробної промисловості доцільно використовувати натрієві або кальцієві бентоніти, а для сорбційної рафінації олій – бентоніти, активовані неорганічними кислотами.
В статье проведен анализ состава и сорбционных свойств бентонитовых глин и их использование в пищевых технологиях. Показано, что в качестве сорбентов для винодельческой промышленности следует использовать натриевые или кальциевые бентониты, а для сорбционной рафинации масел – бентониты, активированныенеорганическими кислотами.
The paper analyzed the composition and sorption properties of bentonite clays and their use in food technology. It is shown that as sorbents for the wine industry should use sodium or calcium bentonites, and for adsorption refining oils - bentonites, activated inorganic acids.
 
Date 2012-05-14T14:18:47Z
2012-05-14T14:18:47Z
2012
 
Identifier Іщенко, В. М. Використання бентонітів у харчовій промисловості / В. М. Іщенко, Т. П. Колотуша, О. М. Полумбрик // 2012.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/1064
 
Language other