Використання бентонітів у харчовій промисловості
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Використання бентонітів у харчовій промисловості
Использование бентонитов в пищевой промышленности The use of bentonite in the food industry |
|
Creator |
Іщенко, В. М.
Колотуша, Т. П. Полумбрик, О. М. Ищенко, В. Н. Колотуша, Т. П. Полумбрик, О. М. Ishchenko, V. Kolotusha, T. Polumbryk, O. |
|
Subject |
бентоніти
сорбційні властивості освітлення виноматеріалів рафінування олій бентониты сорбционные свойства осветление виноматериалов рафинирование масел bentonite sorption properties fining of wine refining of oils |
|
Description |
В статті проаналізовано склад і сорбційні властивості бентонітових глин та їх використання в харчових технологіях. Показано, що у якості сорбентів для виноробної промисловості доцільно використовувати натрієві або кальцієві бентоніти, а для сорбційної рафінації олій – бентоніти, активовані неорганічними кислотами.
В статье проведен анализ состава и сорбционных свойств бентонитовых глин и их использование в пищевых технологиях. Показано, что в качестве сорбентов для винодельческой промышленности следует использовать натриевые или кальциевые бентониты, а для сорбционной рафинации масел – бентониты, активированныенеорганическими кислотами. The paper analyzed the composition and sorption properties of bentonite clays and their use in food technology. It is shown that as sorbents for the wine industry should use sodium or calcium bentonites, and for adsorption refining oils - bentonites, activated inorganic acids. |
|
Date |
2012-05-14T14:18:47Z
2012-05-14T14:18:47Z 2012 |
|
Identifier |
Іщенко, В. М. Використання бентонітів у харчовій промисловості / В. М. Іщенко, Т. П. Колотуша, О. М. Полумбрик // 2012.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/1064 |
|
Language |
other
|
|