Запис Детальніше

Хіміко-аналітичні властивості сульфофталеїнових барвників, іммобілізованих на аніоніті АВ-17*8, та використання їх в аналізі харчових об'єктів.

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Хіміко-аналітичні властивості сульфофталеїнових барвників, іммобілізованих на аніоніті АВ-17*8, та використання їх в аналізі харчових об'єктів.
Химко-аналитические свойства сульфофталеиновых красителей, иммобилизованных на анионите АВ-17*8, и применение их в анализе пищевых объектов.
The chemi-analytical characteristics of the immobilization sulphophalein dyes at the surface anionite АВ-17*8 and their using in analysis of food objects
 
Creator Костенко, Є. Є.
Костенко, Е. Е.
Kostenko, E.
 
Subject Твердофазне-спектрофотометричне визначення металів, іммобілізовані барвники, аналіз харчових об'єктів.
Твердофазное спектрофотометрическое определение металлов, иммобилизованные красители, анализ пищевых объектов.
Тhe interface spectrophotometric definition of the metal ions, the immobilized dyes, the analysis of food objects.
 
Description Встановлено умови іммобілізації сульфофталеїнових барвників на поверхні аніонита АВ-178. Досліджена взаємодія Cu (II), Pb (II), Zn (II), Hg (II), Fe (III), Sn (IV), Zr (IV), Ti (IV) з отриманими твердофазними реагентами. Визначені: оптимальні умови реакцій, кількісні характеристики складу і стійкості комплексов, які утворюються на поверхні; показники ефективності аніонообмінників з іммобілізованими сульфофталеїновими барвниками. Розроблений ряд нових твердофазно-спектрофотометричних методик визначення металів у харчових об´єктах.
Установлены условия иммобилизации сульфофталеиновых красителей на поверхности анионита АВ-178. Изучено взаимодействие Cu (II), Pb (II), Zn (II), Hg (II), Fe (III), Sn (IV), Zr (IV), Ti (IV) с полученными твердофазными реагентами. Определены: оптимальные условия реакций, количественные характеристики состава и прочности образующихся на поверхности комплексов; показатели эффективности анионообменников с иммобилизованными сульфофталеиновыми красителями. Разработан ряд новых твердофазно-спектрофотометрических методик для определения ионов металлов в пищевых объектах.
The conditions of the immobilization sulphophalein dyes at the surface anionite АВ-178 were found. The interaction of Cu (II), Pb (II), Zn (II), Hg (II), Fe (III), Sn (IV), Zr (IV), Ti (IV) with the surface regents was studied. The optimum conditions of the reactions, quantitative characteristics of the composition and the surface compounds stability; the effective dates of the surface anionite with the immobilization sulphophalein dyes have been obtained. A new solid-phase spectrophotometric procedures was developed for determination of the metal iones in the food objects.
 
Date 2012-05-21T09:30:37Z
2012-05-21T09:30:37Z
2011
 
Type Article
 
Identifier Методи та об‘єкти хім. аналізу. – 2011. – Т. 6, № 1-2. – С. 56 - 70.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/1084
 
Language other