Запис Детальніше

Доцільність використання фільтроперліту для покращення якісних показників очищеного соку

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Доцільність використання фільтроперліту для покращення якісних показників очищеного соку
Целесообразность использования фильтроперлита для улучшения качественных показателей очищенного сока
Effectiveness of using filtroperlit for increase quality of purified juice
 
Creator Цирульнікова, В. В.
Войтович, О. Б.
Олянська, С. П.
Купчик, М. П.
Цырульникова, В. В.
Войтович, О. Б.
Олянская, С. П.
Купчик, М. П.
Tsirulnikova, V.
Voytovich, O.
Olyanska, S.
Kupchik, M.
 
Subject Очищення соку, нефільтрований сік ІІ сатурації, нецукри, чистота соку, вміст солей кальцію, кольоровість, фільтрувальні порошки, фільтроперліт, вихід цукру.
Очистка сока, нефильтрованый сок ІІ сатурации, несахара, чистота сока, содержание солей кальция, цветность, фильтровальные порошки, фильтроперлит, выход сахара.
Raw juice purification, thick juice, nonsugars, dye-stuffs, efficiency, mathematical processing, filtroperlit, sugar yield.
 
Description Досліджено ефективність додаткового очищення соку ІІ сатурації з використанням фільтроперліту. Доведено, що найкращі показники очищеного соку спостерігаються при додаванні 0,2% фільтроперліту в нефільтрований сік ІІ сатурації: чистота соку ІІ сатурації підвищується в середньому на 1,7 %, зменшується вміст солей кальцію на 12,7 %, кольоровість соку – на 19,2 %.Исследовано эффективность дополнительной очистки сока ІІ сатурации с использованием фильтроперлита. Доказано, что наилучшие показатели очищеного сока наблюдаются при добавлении фильтроперлита в количестве 0,2% к массе сока в нефильтрованый сок ІІ сатурации: чистота сока повышается в среднем на 1,7ед., уменшается содержание солей кальция на 12,7%, а цветность сока – на 19,2%.Results of the theoretical and experimental researches have been presented in the
article concerning increase of the efficiency of raw juice purification by means using filtroperlit. The mechanism of adsorption of nonsugars and dye-stuffs of thick juice (after 2nd carbonatation) is described. Experimental researches confirmed the efficiency of using filtroperlit as an adsorbent of nonsugars thick juice.
 
Publisher Харчова промисловість
 
Date 2012-08-30T15:10:41Z
2012-08-30T15:10:41Z
2009
 
Type Article
 
Identifier http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/2294
 
Language uk_UK
 
Relation № 8.;С. 38–41.