Запис Детальніше

Інтенсифікація хімічних і адсорбційних процесів очищення дифузійного соку при використанні дигідрофосфату амонію

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Інтенсифікація хімічних і адсорбційних процесів очищення дифузійного соку при використанні дигідрофосфату амонію
Интенсификация химических и адсорбционных процессов очистки диффузионного сока при использовании дигидрофосфата аммония
Intensification of chemical and adsorption process of purification diffusion juice using ammonium dihydrogen phosphate
 
Creator Олянська, С. П.
Цирульнікова, В. В.
Олянская, С. П.
Цырульникова, В. В.
Olyanska, S.
Tsirulnikova, V.
 
Subject очищення соку
сік І карбонізації
фосфати кальцію
гідроксилапатит
однозаміщений фосфат амонію
нецукри
чистота соку
вміст солей кальцію
забарвленість
вихід цукру
очистка сока
сок І сатурации
фосфаты кальция
гидроксилапатит
однозамещенный фосфат аммония
несахара
чистота сока
содержание солей кальция
цветность
выход сахара
raw juice purification
thick juice
calcium apatites
nonsugars
dye-stuffs
efficiency
mathematical processing
sugar yield
 
Description Обґрунтовано та експериментально підтверджено високу ефективність використання дигідрофосфату амонію на заключній стадії очищення дифузійного соку для інтенсифікації хімічних і адсорбційних процесів, підвищення загального ефекту очищення внаслідок утворення гідроксилапатиту з високою питомою поверхнею. Запропоновано механізм утворення гідроксилапатиту на заключній стадії вапняно-вуглекислотного очищення дифузійного соку при використанні дигідрофосфату амонію.Обосновано эффективность использования дигидрофосфата аммония на завершающей стадии очистки диффузионного сока, что позволяет интенсифицировать химические и адсорбционные процессы в результате образования гидроксилапатита с большой удельной поверхностью. Предложен механизм образования гидроксилапатита при известковой очистке диффузионного сока с использованием химического реагента – дигидрофосфата аммония NH4H2PO4.The analysis and comparison of the numerous literary data and results of own researches are directed on the further development of technology of production the white sugar high-quality. The overview describes the mechanism of formation calcium apatites which can be used for the efficiency of raw juice purification by means using NH4H2PO4.
 
Date 2012-08-30T15:17:50Z
2012-08-30T15:17:50Z
2010
 
Type Article
 
Identifier Олянсъка, С. П. Інтенсифікація хімічних і адсорбційних процесів очищення дифузійного соку при використанні дигідрофосфату амонію / С. П. Олянсъка, B. В. Цирульнікова // Цукор України. - 2010. - № З. - С. 23- ЗО.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/2296
 
Language uk_UK